Remedii florale pentru menopauza

Menopauza este o etapa deosebit de importanta in viata unei femei, deoarece organismul sufera tranformari majore. Se estimeaza ca 51 de ani este varsta medie a aparitiei menopauzei in societatile occidentale.Insa, ea poate aparea si mai devreme, intre 40 si 55 de ani.Totusi, menopauza nu apare brusc. Ea este precedata de o perioada numita perimenopauza, care poate dura de la 5 la 10 ani. De-a lungul acestei perioade, ovarele produc din ce in ce mai putin hormoni. Desi unele femei au putine simptome ce anunta menopauza sau nici un simptom, majoritatea prezinta o multitudine de simptome, au viata de zi cu zi si starea generala sever alterata. Cele mai frecvente simptome sunt: bufeuri de caldura (senzatie de caldura subita si trecatoare resimtita pe fata, gat, torace, insotita de transpiratii si frisoane), tulburari de somn (insomnie), tulburari emotionale- iritabilitate, anxietate, depresie, schimbari bruste de  dispozitie , oboseala, probleme de concentrare sau de memorie, cresterea in greutate,etc. Unele femei suporta aceasta “trecere” fara prea mare dificultate, pe cand la altele aceste manifestari extrem de jenante pot fi ample si de lunga durata.

Citeva remedii indicate:

Walnut (nuc )- te ajuta sa te adaptezi la fluctuatiile hormonale și schimbări emoționale din aceasta perioada.

Cherry Plum (corcodus) – ajută la restabilirea calmului și sentimentului  de control atunci când te simti  copleșita de emoții si esti pe cale sa explodezi

Olive (maslin)- restabileste energia atunci când simti oboseala mentala si fizica.

Gorse (orz salbatic)- remediu pentru depresie, pesimism, restabileste speranta in viata

Scleranthus ( porumbar salbatic)- acest remediu aduce înapoi  echilibrul atunci când te confrunti cu fluctuatii emotionale intense, treci usor de la o stare la alta, cind nervoasa si depresiva, cind bine dispusa.

Aspen (plop tremurator)- remediu pentru anxietate,te ajuta cind simti teama, neliniste fara o cauza anume.

Crab Apple (mar paduret)-  remediu ce contribuie ca o femeie sa se simta mai bine in corpul ei, sa- si recapete increderea, mai ales atunci când toate schimbările o fac sa se simta dezgustata de felul cum arata.

Pentru identificarea corecta a starilor emotioanale si selectarea remediilor potrivite este necesara o discutie cu persoana careia i se adreseaza.

Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s