Remedii florale pentru- frica & anxietate

Purple Field of Flowers

Anxietatea reprezinta o problema foarte frecvent intalnita in viata de zi cu zi. Aproximativ 25% din populatie sufera de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada a vietii lor. Alti 25% au o anxietate mai putin severa (ex. frica de soareci sau paianjen). Tulburarile de anxietate cuprind o serie de probleme. In aceasta categorie se includ urmatoarele forme: anxietate generalizata, fobia sociala, fobii specifice (ex. fobia de insecte, frica de spatii deschise sau inchise), atacul de panica. tulburarea obsesiv-compulsiva si stresul post-traumatic.  Fiecare dintre noi a trecut prin experiente de frica intensa, care este o emotie umana normala, si care ne ajuta in confruntarea cu pericolul. Dar unii oameni traiesc o frica foarte intensa si irationala, care nu este justificat prin prezenta unei situatii periculoase. O persoana anxioasa continua sa simta o neliniste permanenta care interfereaza si cu viata sa cotidiana. Anxietatea resimtita de o persoana este o frica foarte intensa si nejustificata de un pericol adevarat. Caracteristica principala a acestora este sentimentul de frica sau/si ganduri repetitive, de ingrijorare, care reprezinta un element de stres pentru persoana respectiva si care interfereaza cu activitatile din viata sa. Alte simptome comune tuturor tipurilor de anxietati: reactii fizice – ex. transpiratie, tremuraturi, batai de inima rapide, dificultati in respiratie, greata, lesin;ganduri disfuncționale – ex. „dacă o să vorbesc în fața publicului, și o să greșesc, toată lumea o să mă creadă prost” ; comportament de evitare – o persoana anxioasa poate sa ajunga sa evite foarte multe situatii. O tulburare de anxietate poate sa conduca la izolatie sociala si la depresie, poate sa altereze capacitatea persoanei de a lucra, a invata si a efectua activitati de rutina, poate sa dauneze relatiilor cu prietenii, familia si colegii.

Pentru identificarea corecta a starilor emotionale si selectarea remediilor potrivite este necesara o discutie cu persoana careia i se adreseaza.

Citeva remedii florale indicate:

 Rock Rose–  ajută atunci când te confrunţi cu teroare sau frica si te simti paralizat şi incapabil să te mişti sau sa gândesti clar.

 Mimulus– te ajuta cand  simti frica, tipul de teama care se poate numi: frica de paianjeni, frica de singuratate, boala, etc. Este un remediu pentru timiditate si pentru teama de a vorbi în mod liber.

Aspen– te ajuta cand simti frica, teama fara o cauza cunoscuta, fără să ştii de ce. Simti ca ceva rau se va intampla, dar nu se întâmplă nimic şi nu puteţi spune despre ce este vorba.

Red Chestnut- te ajută atunci când te îngrijorezi pentru alte persoane, remediu pentru teama că unele lucruri nefericite se pot întâmpla cu cei dragi.

Chery Plum– teama de a ceda nervos, de a pierde controlul gindurilor si actiunilor, esti pe punctul de a exploda si de a face lucruri irationale.

 White Chestnut–  când mintea ta este prea aglomerata cu gânduri, argumente, idei, pe care nu le doresti , dar care se repeta in mintea ta. Aceste gânduri ar putea să te împiedice să dormi.

 Rescue™ Remedy – o combinatie din 5 remedii destinata linistirii in situatii de criza sau care implica un stres ridicat sau o solicitare emotionala accentuata. Este conceput pentru a combate frica, panica, socul, stresul, teama de a pierde controlul.

Reclame

8 comentarii

  1. Buna ziua! Am o intrebare adresata dumneavoastra….
    In cat timp isi face efectul un astfel de tratament daca este vorba de o anixietate (mai exact reactii fizice – ex. transpiratie, tremuraturi, batai de inima rapide, dificultati in respiratie, greata, ganduri disfunctionale gânduri disfuncționale – ex. „dacă o să vorbesc în fața publicului, și o să greșesc, toată lumea o să mă creadă prost, comportament de evitare ) cronica? In speranta unui raspuns, va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s