Dr.Edward Bach

Bach Flower Remedies: The Journey to Simple Healing Part 1

Bach Flower Remedies: The Journey to Simple Healing Part 2

Bach Flower Remedies: The Journey to Simple Healing Part 3

Terapia  cu remedii florale Bach se bazeaza pe descoperirile medicului englez Edward Bach (1886- 1936) avand specializari in imunologie si bacteriologie, care inspirat fiind, intr-un moment dificil al vietii sale, intelege legatura intre corpul si spiritul uman. Edward Bach a studiat medicina mai întâi în Birmingham şi mai târziu  la University College Hospital, Londra. De asemenea, el a lucrat în practică privată, avind propriul cabinet în Harley Street. În 1919 a preluat funcția de patolog și bacteriolog la  Spitalul Homeopatic din Londra, unde a descoperit pentru prima dată activitatea lui Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei. A studiat marea lucrare a lui Hahnemann, Organon si a realizat  similitudinea ideilor lui Hahnemann cu propria sa  filozofie tratarea pacientului si nu a bolii. Încorporează ideile lui Hahnemann in propria sa munca si incepe să facăNosode” prin metoda homeopatica de preparare, eliminand astfel nevoia pentru o seringă hipodermică de  administrare a dozelor. Dr. Bach a descoperit cele 7 nosode bacteriene in homeopatie, motiv pentru care este considerat al 2-lea  Hahnemann.

În ciuda succesului in medicina traditionala se simțea nemulțumit de modul în care medicii  se concentreaza asupra bolilor și  ignora pe cei care  suferă. Dr.Bach  a ajuns la concluzia  ca adevarata cauza a suferintelor umane se afla in planul mental emotional al fiecaruia dintre noi. El credea că simptomele  unei boli sunt expresia exterioară a stări emoționale negative.

” Each patient must lead his own life and lern to led it in freedom. Each was a different type, a different individual, and each must be treated for his personal mood and the need of the moment, not for his pysical disease.” DR.EDWARD BACH

In 1928 a inceput sa lucreze pe cont propriu remedii fabricate din plante. Dupa o activitate de peste 20 de ani in medicina clasica, la vârsta de 43 de ani, el a renunțat la practica sa  lucrativa  din Harley Street și a parasit Londra, în scopul de a se concentra pe găsirea unui nou sistem de vindecare care implica remedii din plante. El era sigur că un nou sistem de tratament  putea fi găsit în natură și așa a plecat să lucreze în Țara Galilor,in mediul rural. Dr. Bach pleaca de la premiza ca toate bolile care afecteaza organismul uman au ca origine dezechilibre sufletesti , spirituale. Aceste dezechilibre din plan subtil-energetic provin,  de la felul eronat al omului modern de a vedea si intelege lucrurile si evenimentele care-l inconjoara, ceea ce aduce cu sine tot felul de stari si comportamente negative: culpabilitate, autodistrugere, absenta perspectivelor, neincredere in viitor.

Mimulus, Impatiens si Clematis sunt primele 3 remedii descoperite in 1928, urmate in urmatorul an de alte 6 remedii: Agrimony, Chicory, Vervain, Centaury,Cerato si Scleranthus. In 1931- 1932 Dr.Bach descopera ultimele 3  remedii ce  fac parte din ” CEI 12 VINDECATORI”: Water violet, Rock Rose, Gentian.

Dr. Bach s-a ocupat  de alegerea plantelor şi stabilirea metodelor de preparare, dar şi de clasificarea lor în 7 grupe, pe baza tipologiilor umane pe care le-a observat:  frică, nehotărire, dezinteres faţă de prezent, singurătate, hipersensibilitate, dezamăgire şi disperare, preocupare exagerată pentru binele celorlalţi.

Starea de sanatate este atunci cind mintea, sufletul si trupul lucreaza impreuna. Boala este in esenta, rezultatul conflictelor dintre minte si suflet. Boala este trimisa ca o corectie, este rezultatul a ceea ce gindim si facem gresit.Conflictele apar cind mintea se abate de la drumul ales de suflet, indiferent daca alegerea este facuta din proprie initiativa sau ca am facut alegerea  influentati din exterior. Sufletul se manifesta prin intuitie, dorinte, instincte, idealuri, niciodata egoiste. Sufletul nostru este „ghidul nostru”, daca vrem sa il ascultam. Frica, indecizia, indiferenta, ignoranta, nerabdarea- sunt adevarata cauza a bolilor si se manifesta la nivel fizic. Boala poate fi eradicata dezvoltind in noi acele atribute divine: iubire,  simpatie, toleranta, putere, intelegere, intelepciune, iertare, curaj, bucurie.

Aceste abateri de la starea de armonie cu efecte distructive la nivel energetic blocheaza accesul intuitiv la „ghidul interior”, slabesc sistemul imunitar si actionand succesiv pe toate planurile, fac posibila aparitia bolilor de tot felul: psihice sau fizice sau impiedica vindecarea bolilor deja existente.

Remediile  florale Bach  restabilesc echilibrul psihic al subiectului, eliminandu-i gandurile inconstiente negative distructive pentru fiinta sa. Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamica punand in actiune fortele de autovindecare pe care fiinta umana le poseda in mod nativ prin reconectare la „ghidul interior” care stie si poate sa actioneze pentru armonizarea si echilibrarea globala.

Pentru Dr. Bach, cuvintul cheie a fost” simplitatea”. El spunea ca totul in natura este simplu si ne ofera tot ce ne trebuie pentru a supravietui- mincare, apa, aer, caldura. Asadar, ne va oferi deasemenea mijloacele de a ne insanatosi.

Dr. Bach a murit în pace, în seara zilei de 27 noiembrie 1936. La varsta de 50 de ani a lăsat în urma lui un sistem de terapie  folosit acum peste tot în lume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s