Remedii florale in perioada de sarcina si dupa

Schimbarile emotionale prin care treci in toata perioada sarcinii te pot face sa treci usor de la tristete la extaz. Este posibil sa nu te mai confrunti niciodata dupa aceea cu trairi ca trecerea brusca de la ras la plans, accese de furie, atacuri de panica sau o stare de oboseala care pune stapanire pe toata fiinta ta. Aproape toate femeile insarcinate trec prin aceste stari emotionale neplacute. Nu trebuie sa te simti  vinovata de aceste lucruri. Tot ce e nevoie sa faci este sa incerci sa le faci fata cat mai bine. Remediile florale Bach sint o varianta de restabilire a echilibrului tau emotional.

Pentru tine sarcina, s-ar putea sa fie o avalansa hormonala nu atat de bine primita, care provoaca un disconfort profund la nivel emotional  –aparitia plansului fara o cauza precisa este frecventa ;  este posibil sa nu te simti cu adevarat fericita la gandul ca vei avea un copil, iar acest lucru sa iti provoace un sentiment de vinovatie; incapacitatea de a te concentra la anumite sarcini si activitati ; un nivel crescut de anxietate, depresie cu motiv sau fara, scaderea  imaginii de sine si o depreciere a aspectului fizic; te-ai putea simti neatractiva; proasta dispozitie si o stare de iritabilitate crescuta ca urmare a unui cumul de intamplari: burtica mare inconfortabila, oboseala extrema sau pierdere a energiei, lipsa somnului, un sentiment de frica; cu cat te apropii mai mult de momentul nasterii, cu atat vei deveni mai nervoasa, stresata.

Solicitati sfatul medicului inainte de administrarea Remediilor florale Bach.

Pentru identificarea corecta a starilor emotionale si selectarea remediilor potrivite este necesara o discutie cu persoana careia i se adreseaza.

Citeva remedii indicate pentru  starile emotionale specifice acestei perioade:

Walnut (nuc)– te ajuta sa te adaptezi la schimbarile majore care intervin in perioada sarcinii. Acest remediu ajuta atit mama cit si bebelusul sa treaca mai usor prin aceasta perioada de tranzitie.

Mimulus (cretisoara)- pentru diverse temeri cum ar fi teama de spital,de nastere, de durere.Acest remediu te ajuta sa depasesti toate aceste temeri.

Olive (maslin)– este remedial floral indicat pentru oboseala fizica si mentala. Remediul floral preparat din floarea de maslin este cu siguranta cel mai indicat pentru a-ti recapata energia.

Mustard (mustar salbatic)-  remediu indicat pentru depresie fara un motiv intemeiat.Mustard te ajuta sa-ti recapeti bucuria si starea de bine.

Red Chestnut (castan rosu) – remediul indicat pentru grija exagerata cu privire la sanatatea copilului tau

Impatiens (slabanog)– remediu  pentru o stare de iritabilitate crescuta, nerabdare. Impatiens te ajuta sa te simti relaxata, sa ai rabdare pina la sosirea momentului.

White Chestnut (castan alb)- te ajuta sa nu te mai gandesti obsedant la diferite lucruri. White Chestnut restabileste pacea mintii.

Clematis (vita alba)– remediu floral indicat cind mintea ta te poarta intr-o lume imaginara. Remediul  te ajuta sa fii ancorata in realitate si sa te poti concentra la ceea ce ai de facut.

Genţian (gentiana)- ajuta mama, atunci când ea devine descurajata.Acest remediu ajuta să ne amintim că orice dificultate va fi depăşită în final.

Elm (ulm)- ajută în cazul în care mama este copleşita, fie de responsabilitatea de a fi  parinte sau de muncă în sine.

Cherry Plum (corcodus)- ajută în cazul în care mama simte teamă că pierde controlul gândurilor şi acţiunilor sale, este pe cale de a exploda.  Cherry Plum ajută mama să fie calma şi să acţioneze raţional.

Crab Apple ( mar paduret)- remediu floral indicat pentru nemultumire fata de propria infatisare. Schimbarile fizice aparute sint normale acestei perioade, Crabb Apple te ajuta sa vezi aceste schimbari in mod clar.

 Rescue™ Remedy – o combinatie din 5 remedii destinata linistirii in situatii de criza sau care implica un stres ridicat sau o solicitare emotionala accentuata: Rock Rose, Cherry Plum, Clematis, Impatiens si Star of Bethlehem. Este conceput pentru a combate frica, panica, socul, stresul, teama de a pierde controlul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s