Orgoni

IMG_0032

 BIJUTERII ORGONICE – DISPONIBILE AICI – http://www.breslo.ro/monica19

Facebook page Orgone Life: http://www.facebook.com/orgonitelife

Bijuteriile sunt realizate manual, unicat sau in serie mica, fara interventia unei masini. Fiecare piesă este turnată și slefuita de mine, bulele de aer, depresiunile foarte mici în bijuterii, adaugă farmec și siguranta că primiți o piesă unicat. Procesul de realizare al unui pandantiv orgon, dureaza 4- 6 zile si implica mai multe etape de turnare.  Bijuteriile realizate de mine imbina influenta simbolurilor menite sa ofere protectie, cu efectele subtile ale cristalelor. Simbolurile sunt chei cu care pot fi deschise porțile anumitor dimensiuni spirituale și energii. Ele reprezintă interfața lumii fizice cu cea astrală.

Cristalele incorporate in bijuterii sunt mijloace pentru reglarea energetica a chakrelor, ne ajuta sa mentalizam ceea ce dorim sa aducem in viata noastra, amplifica si raspindesc lumina. Culoarea este indiciul cel mai important, pentru ca arata ce tip de energie este emisa de piatra respectiva. Vibratia specifica fiecarei pietre intra in rezonanta cu aceeasi vibratie din aura noastra, amplificind puterea culorii respective cu tot ce implica ea, actioneaza marind cimpul energetic, capacitatile fizice si mentale corespunzatoare vor creste in intensitate. Fiecare chakra este asociata cu un sector anume al vietii. Asemenea unei roti care se invarte, fiecare chakra mentine energia in miscare cea spirituala, emotionala, intelectuala si fizica.

.Influentele subtile ale cristalelor nu trebuie idolatrizate si exagerate si nu schimba cu nimic functionarea unui dispozitiv orgonic! Pietrele semipretioase adaugate de mine in structura, nu sunt obligatorii in MATRICEA de baza a unui ORGON!

ATENTIE! NU IDOLATRIZATI EFECTELE  CRISTALOTERPIEI, CROMOTERAPIEI, ORGONOTERAPIEI, ALE ALTOR  TERAPII, SIMBOLURILOR DE PROTECTIE!

„Daca vrei sa gasesti secretele universului, gandeste in termeni de energie, frecventa si vibratie” – Nikola Tesla

IMG_0040

 • Efectele ORGONILOR:

– transformă energia negativă în energie pozitivă;

– neutralizeaza efectele negative ale radiatiilor electro-magnetice (calculator,TV, telefon mobil, microunde,retele electrice, etc.);

– crează o stare de echilibru si armonie interioară;

– are efect de protectie împotriva transmisiilor psiho-mentale negative (deochi, farmece, vrăji, etc.)

– ajută la buna dezvoltare a plantelor.

 • Aplicatii:

-se amplasează în locurile cu o concentratie mare de energie electro-magnetica (obiecte electronice si electrocasnice, ce emit radiatii electromagnetice- calculator, televizor, etc.)

– se amplasează în zonele geopatogene direct pe sol pentru a anula efectele nocive

-se amplasează in preajma plantelor pentru buna lor dezvoltare;

-pe corp se plaseaza în zonele organelor cu probleme sau în zonele cu dezechilibre energetice

– pe centri energetici (Chakre) pentru dinamizarea si armonizarea lor

– puteti purta un dispozitiv orgonic de buzunar sau un dispozitiv orgonic pandantiv, pentru protectie personala  si pentru curatarea spatiului  in care mergeti

– pentru o protectie avansata puteti pozitiona cate un dispozitiv orgonic in fiecare colt al camerei, astfel casa dvs. va deveni protejata de radiatiile si  energiile dizarmonioase

Cine este dr.Wilhelm Reich?

Wilhelm Reich (24 martie 1897 – 3 noiembrie 1957) a fost psihiatru, psihanalist american de origine austriaco-ebraică. A aparținut celei de-a doua generații de psihanaliști după Sigmund Freud și a fost o figură radicală în istoria psihiatriei. A introdus conceptul de energie orgonică, pe care a considerat-o ca fiind primordială și a susținut că multe boli pot fi tratate prin deblocarea acesteia.Cartea lui Reich, „Biopatia cancerului”, cuprinde suficiente detalii privind energia orgonica si impactul acesteia asupra proceselor vitale perturbate (bolile) din corpul uman.La Reich intalnim ideea potrivit careia, boala este cauzata de blocarea sau deteriorarea energiei orgonice din corpul uman.”TOTUL ESTE ENERGIE !” Einstein a stabilit acest lucru prin cunoscuta formula : E=mc². Ceea ce noi numim materie este de fapt energie cu vibratie suficient de joasa pentru a fi perceputa de simturi.Acest fapt este validat acum si de fizica cuantica insa era cunoscut de mistici inca de mii de ani. (Hindusii numeau “maya”- realitatea perceputa de simturi..). Desi energia orgonica nu are masa, greutate sau inertie si nu poate fi masurata prin metode conventionale, Reich a modificat un contor Geiger Muler- masoara radiatiile alfa, beta si gamma, pentru a face acest lucru.Ulterior, dincolo de fotografia Kirlian, care este in masura sa arate modificarile spectrului energetic in prezenta unui dispozitiv orgonic s-au mai facut tot felul de experimente. In Rusia ,Kozyrev si alti cercetatori, au avut un aport important la demonstrarea energiei orgonice in anii ’60, Universitatea din Marburg- Germania, a publicat rezultate pozitive- despre efecte asupra corpului fizic dar si asupra proceselor mentale, psihice- ale acumulatorului orgonic in anul 1986 si usor-usor acceptarea “energiei punctului 0” si aportul important al fizicii cuantice, a deschis usa acceptarii stiintifice a ceea ce se numeste si energie orgonica.

CE ESTE ENERGIA ORGONICA? CE ESTE UN ACUMULATOT ORGONIC? CE ESTE UN GENERATOR ORGONIC?

ORGONUL este o energie naturală, care purifică, vindecă viaţa în toate aspectele ei, este o sursă de energie pozitivă. „Energia vietii” este un principiu activ intilnit  in medicina traditionala chineza, in artele martiale, yoga, este Qi in cultura chineza, Prana in hinduism, Lung  în budismul tibetan, Mana ii spun Hawaienii. Folosirea orgonului este o modalitate naturală, pentru a contrabalansa efectele dezastruoase ale energiilor artificiale răspândite cu atâta uşurinţă de om. Structura ORGONULUI neutralizează efectele microundelor, ale radiaţiilor electromagnetice, ale câmpurilor magnetice dizarmonioase, ale radiaţiilor nucleare emise de centralele atomice. Efectele sunt generate de alaturarea intr-o structura omogena a unor materiale organice si anorganice. Un DISPOZITIV ORGONIC contine in matrice, in principal: RASINA, METALE si CUART. In afara materialelor de baza (rasini si metale), intr-o matrice orgonica se pot incorpora: bumbac, lemn, cristale, bobine de diverse forme.

In anii 1940, dr. Wilhelm Reich, refugiat austriac ajuns in America, fugind de nazistii germani, a facut o descoperire stiintifica privind existenta unei energii necunoscute, ce exista in atmosfera, in spatiu si in organismele vii. Descoperita accidental, dr.Reich a demonstrat ca aceasta energie de culoare albastra, se gaseste si radiaza din microorganisme, plante, animale si oameni. Aceasta energie exista, intr-o forma libera, in atmosfera superioara, dar si in vidul inalt. El a numit aceasta ENERGIE ORGONICA. Energia orgonica, asa cum a scris si dr.Wilhelm Reich, e sinonima cu energia vietii. Atunci cand campul energetic al unei persoane vine in contact cu cel al unui dispoztiv orgonic, cele doua campuri devin simultan mai intense producand un efect de multiplicare si nu de simpla adunare, care este numit „aprindere”. Reich a descoperit ca aceasta „incarcare” orgonica este benefica sistemelor vii (plante, animale, oameni): ajuta la intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea circulatiei, incarca fiinta cu energie pozitiva si armonioasa. Energia orgonica poate fi stransa sub forma libera, direct din atmosfera, intr-un dispozitiv pe care l-a denumit ACUMULATOR ORGONIC. Combinarea unor materiale organice (lemn, bumbac, răşini, etc.) cu metale formează o matrice care are capacitatea de a atrage şi concentra orgonul, aşa cum au demonstrat cercetările lui Wilhelm Reich.

 

orgoni3

Adaugarea unui CRISTAL de CUART in aceasta matrice  intensifica procesul de acumulare orgonica, are abilitatea de a transmuta si emite energie eterica continuu. Rasina din orgonit se contracta in timpul procesului de uscare, strangand in permanenta cristalul din interior care creeaza un efect piezoelectric (capetele sale se polarizeaza electric). Se crede ca acest lucru determina de asemenea si functionarea atat de eficienta a orgonitului ca si GENERATOR de energie pozitiva.

Dispozitivul orgonic dupa principiul lui Reich continea straturi de materie organica si anorganica si se numea orgonit. In anul 2000 a fost imbunatatit de catre sotii Croft care au adaugat  si cristalul de cuart, transformand dispozitivul dintr-un acumulator, intr-un generator de energie orgonica. Prin aplicarea presiunii aspra cristalului de cuart, atunci cand rasina se intareste, se creaza o sarcina electrica, efect numit piezoelectricitate si cu ajutorul unui conductor( cupru, argint, etc) provoaca aparitia un camp magnetic in spatiul imediat inconjurator. Acesta este benefic pentru organismul uman caci intrand in contact cu campul magnetic al creierului, cu campul magnetic al inimii( care este de 5000 de ori mai puternic) creaza o stare de echilibru, o armonizare.

Don si Carol Croft au descoperit ca adaugarea unui CRISTAL DE CUART intr-o matrice formata dintr-un amestec de rasina si  metal intensifica acumularea de energie orgonica si are capacitatea de a transforma energia orgonica dezorganizata de procedeele artificiale folosite  de om (microunde, electromagnetism, radiatii nucleare), in orgon pur, pozitiv (POR). Adaugarea unui cristal in matrice, creeaza o substanta ce functioneaza precum un factor de transmutare energetic, inalt eficient DOR > POR, auto-activat si continuu functionabil. Atunci cand Don a realizat primul dispozitiv orgonic format din orgonit si cristale, Carol a vazut cum aura sotului ei s-a expansionat. De asemenea, cand au asezat un generator de orgon in apropierea unei centrale electrice nucleare, Carol a observat cum imensul camp de orgon deteriorat din jurul centralei (prezent in jurul oricarei centrale nucleare) a fost redus spectaculos.

Cuartul este, din punct de vedere istoric, primul material piezoelectric. Piezoelectricitatea a fost descoperita în 1880, de catre fratii Pierre si Jacques Curie, care au observat că aplicarea unei presiuni mecanice asupra cristalului de cuarţ conduce la apariţia unei sarcini electrice în cristal. Termenul provine de la „piezen”  care înseamna a apasa, deoarece efectul piezoelectric direct presupune producerea electricitatii prin apasare. Efectul piezoelectric la o comprimare a cristalului, sau efectul piroelectric la o modificare de temperatură , se manifestă la unele cristalele piezoelectice, prin apariţia unei polarizări electrice formându-se o diferenţă de potenţial cu generare de curent electric. Cristalul de cuarţ are proprietăţi piezoelectrice, se polarizează, respectiv produce descărcări electrice sub acţiunea diferiţilor factori mecanici şi se deformează expuse într-un câmp electric. De aceea, cuarţul este folosit şi astăzi în informatică şi electronică. O lamelă de cuarţ dintr-un microcircuit amplifică semnalul electric – datorită acestei proprietăţi s-au născut microfonul, difuzorul şi toate formele de echipament audiovizual.Particulele de cristal au şi capacitatea de a emite fotoni, motiv pentru care intră în componenţa laserelor. Structura internă a cristalelor de cuart are şi puncte comune cu ADN-ul uman, care el însuşi conţine particule de cristal, care emit fotoni în banda de lumină vizibilă şi care mai conţin şi codul de bază necesar pentru apariţia vieţii. Cuartul este cel mai raspândit mineral din natura (cca. 16 %) si reprezinta o forma polimorfica a silicei (SiO2), regasita atât în compozitia chimica a sticlei silicioase (de geam) cât si (împreuna cu anumite impuritati) în „chimismul” unei largi varietati de pietre pretioase: Ametist, Citrin, Agat, Ametrin,Calcedonie, Opal, Aventurin, Carnelian,Cuart fumuriu,Cuart roz, Onix, Jasp,etc.

DISPOZITIV ORGONIC  ” FENG SHUI” pentru  birou (calculator).

DIMENSIUNI- baza- 5 cm/ inaltime- 2,7 cm

IMG_0063

DISPOZITV ORGONIC cu SHUNGIT pentru spatiul de locuit, birou, cabinete de terapie.

dimensiuni – baza 7 cm/ inaltime- 4,5 cm

946483_10201167237411820_441715781_n

ORGON PANDANTIV „7 CHAKRE”

dim – 4 cm

IMG_0088

INELE ORGONICE

dim. – 28 mm

PANDANTIVE ORGONICE

dim. – 4 cm

1229855_10202739713282734_892701161_n

Prin cristal se înțelege un corp omogen, anizotrop, ale căru particule componente, atomi, molecule, ioni sunt aranjate într-o structură internă tridimensională în diferite sisteme de simetrie cu repetări periodice numite sisteme de cristalizare. Se poate distinge o structură cristalină primară în formă de rețea, sau amorfă ca de exemplu a sticlei. Unele substante se pot găsi atât în stare cristalina, cât si in stare amorfă; un exemplu este dioxidul de siliciu (SiO2), care în stare cristalină este cuarțul, iar în stare amorfă este sticla de cuarț.Știința care se ocupă cu studiul cristalelor se numește cristalografie.

In functie de tipul legaturilor chimice:

 • Cristale ionice: cristalele formate din ioni pozitivi (cationi) și ioni negativi (anioni), între care apar forțe de natură electrostatică (legătură ionică).
 • Cristale atomice: cristalele care au la bază legătura covalentă dintre atomi neutri (identici sau diferiți).
 • Cristale metalice: cristalele metalice se asemănă cu cele atomice, luând în considerare că, spre deosebire de cele atomici, în legăturile metalice electronii aparțin tuturor ionilor și atomilor din nodurile rețelei, ca și cum ar fi puși în comun (gaz electronic). Cristalele metalice sunt elastice, ductile, maleabile, cu o mare plasticitate și o conductivitate electrică bună.
 • Cristale metalice: cristalele metalice se asemănă cu cele atomice, luând în considerare că, spre deosebire de cele atomici, în legăturile metalice electronii aparțin tuturor ionilor și atomilor din nodurile rețelei, ca și cum ar fi puși în comun (gaz electronic). Cristalele metalice sunt elastice, ductile, maleabile, cu o mare plasticitate și o conductivitate electrică bună

CRISTALE SI PROPRIETATI METAFIZICE

Cristalele vehiculeaza energie, ele concentreaza, amplifica si raspindesc lumina. Cristalele sint mijloace pentru reglarea energetica a chakrelor, ne ajuta sa mentalizam ceea ce dorim sa aducem in viata noastra, cu conditia ca acel ceva sa fie in acord cu legile divine. Culoarea este indiciul cel mai important in alegerea lor, pentru ca arata ce tip de energie este emisa de piatra respectiva.Vibratia specifica fiecarei pietre intra in rezonanta cu aceeasi vibratie din aura noastra,amplificind puterea culorii respective cu tot ce implica ea, actioneaza marind cimpul energetic, capacitatile fizice si mentale corespunzatoare vor creste in intensitate.

Cristalele au rol potector,purifica,energizeaza, absorb energii si influente negative: teama, stress, negativitate, energii negative, depresie, tensiune, furie, pericol, boala, amplifica aspecte sau calitati pozitive: curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm. Puterea cristalului este strans legata de energia Soarelui, a Lunii si a Pamantului . Cristalul este conexiunea cu universul, este puntea de legatura intre om si cosmos.

CRISTALUL DE CUART–  este numit GHEATA ETERNITATII sau PIATRA PUTERII.Varful pietrei este asociat celei de-a saptea Chakre, numita Chakra a coroanei. Gratie luminii sale stralucitoare, cristalul de stanca are capacitatea de a darui o parte a luminii sale unor fiinte vii care au nevoie de ea. Din punct de vedere fizic, cristalele sunt apa fosilizata. Ele iau naştere atunci cînd apa se combină cu un element în anumite condiţii de presiune, temperatură-şi energie. In organism si noi avem apa structurata sub forma de cristale lichide. Cristalul de cuart poate realiza o punte intre dimensiunile lumii fizice si cele ale lumii mentale. Cuarţul amplifică, transformă, înmagazinează, focalizează şi transferă energia. Cristalele de cuart amplifica energia corpului, dar la fel de bine si gindurile, care devin mai clare si mai puternice, energia cristalelor transformă compoziţia moleculară a apei, a aerului, sau alte substante aflate în câmpul lor energetic, cum noi suntem 70% apa, pot ajuta si organismul uman, inmagazineaza energie, dar si informatie. Sunt cunoscute craniile de cristal descoperite in America Centrala, despre care cercetatorii spun ca ar stoca o cantitate foarte mare de informatie despre univers. Are proprietatea  de a focaliza energia in canalele  energetice ale corpului uman, focalizare ce poate fi dirijata si mental folosind cristalele. Cristalul confera puritate si liniste interioara, protectie impotriva oricarui tip de pericol. Deschide la nivel emotional pe cei care nu stiu sa iubeasca, sporeste instinctul matern si imbunatateste relatiile de familie, ajuta la mentinerea unei stari echilibrate de sanatate. Calmeaza, relaxeaza, confera somn linistit si vise revelatoare, aduc la lumina energiile pozitive si le anihileaza pe cele negative. Protejeaza impotriva bolilor, a atacurilor psihice negative, a gandurilor negre, a depresiei. Primeste, activeaza, inmagazineaza, transmite si amplifica energia. Recomandat pentru purificarea, energizarea si ameliorarea mediului in care va aflati.

AQUAMARINUL in latină aqua marina – „apă de mare“ este o varietate a berilului, mineral din grupa alumosilicaților. Aquamarinul cristalizează in sistemul hexagonal,culoarea sa depinde de conținutul în titan sau fier (albastră spre verzui deschis). Căldura sau lumina puternică pot determina schimbarea culorii cristalului. Este o piatră prețioasă apreciată și căutată. Cel mai mare cristal de acvamarin găsit până în prezent, a fost descoperit la Marambaia- Brazilia în anul 1910, având o greutate de 110,5 kg (520 carate) și o lungime de 48 cm. Aquamarinul este unoscut ca o piatra a curajului, care poate aduce o mare putere. Ea aduce pace interioară și iubirea de sine, ofera protectie pentru aura, și se spune că aduce îngeri pentru îndrumare și protectie. Aquamarinul este folosit pentru a risipi furia si teama. Se spune de asemenea să fie o piatră care aduce noroc. Aquamarinul este cristal de vindecare folosit in  oboseala cronica, sistemul endocrin, retenție de lichide, dureri de cap, tulburări intestinale, sistemul nervos, fobii. Asigura protectie pe timpul calatoriilor, faciliteaza accesul spre divinitate si Dumnezeu (bun pentru rugaciune si meditatie), amplifica calitatile psihice,comunicarea, relatiile inter-umane,creativitatea,auto-cunoasterea,flexibilitatea. Reduce teama, fobiile, cosmarurile, anxietatea, depresia, frica.Confera o  stare de calm relaxare, pace,energie,bucurie. Piatra  recomandata pentru zodiile: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Balanta, Scorpion, Varsator, Pesti.

APATIT este o piatră de manifestare. Cristalul albastru deschide accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele umane. Puternic rol protector general, protejeaza de orice energii negative, energii nocive, radiatii. Apatit este acordat la viitor, dar se conectează si la viețile anterioare. Acesta stimuleaza dezvoltarea darurilor noastre psihice și spiritual, îmbunătățește comunicarea și exprimarea de sine la toate nivelurile. Este folosit, de multe ori  in meditație, pentru a crește inteligența, imaginația și conștiință intuitivă. Apatitul este utilizat cu succes pentru visul lucid, călătoria astrală, renastere si intelepciunea interioara. Este o piatra care promovează comunicarea psihica, clarviziunea și clarauzul. Apatitul stimuleaza creativitatea și intelectul, poate stimula gândurile și ideile.  Aduce claritate in stari de  confuzie și frustrare, reduce iritabilitatea. Apatitul extinde cunoașterea și adevărul, ajuta la trezirea de sine. Apatitul este utilizat de către artiști și alte persoane care doresc să aibă mai multă creativitate în viața lor, pentru a spori creativitatea și imaginația. Apatitul albastru elimină , blocajele și confera organismului  echilibrul necesar. Confera somn linistit cu vise spirituale, calmeaza, inlatura emotiile negative si deschide spre domenii noi de descoperit. Puternic rol curativ si revigorant, echilibreaza corpul din punct de vedere fizic, emotional, mental, spiritual, echilibreaza chakrele, intareste sistemul imunitar, sistemul locomotor, sistemul osos, ajuta la eliminarea toxinelor, accelereaza metabolismul. Având apatitul aproape de tine sau purtarea sa pe parcursul zilei, poate aduce armonie la toate nivelurile și aduce pace interioară. Este de ajutor pentru a va elibera  de vechile sentimente care  vă împiedică în viața curentă, inclusiv a celor din viețile trecute. Apatitul pot fi folosite pentru a spori energiile altor cristale și pietre.

LARIMAR–  este o varietate rară de pectolit albastru,  găsit numai în Republica Dominicană în Caraibe. Științific, Larimar este o piatră prețioasă complet unica, cu o structură de cristal monoclinic si duritate de 7 Mohs. Ea apare sub formă de cristale aciculare, ce cresc împreună într-o masă solidă și formate în cavități cu lavă bazaltică. Larimar  prezinta  frumoase nuante translucide de albastru deschis, albe și turcoaz marcate cu dungi si modele de alb și poate conține zone rosii sau maro de oxidare sau incluziuni de Hematit. Cu cit este mai intens albastrul și contrastul în piatră,cu atit este mai mare valoarea sa. Albastrul este fotosensibil și poate dispărea în timp, dacă este expus la prea multa lumina sau caldura. Larimar este, de asemenea, cunoscut sub numele de Piatra Delfin,  Pectolit albastru, Piatra Atlantis. Inițial descoperita în 1916, a fost numita de către cel care a re-descoperit  piatra în 1974, luând primele litere din numele fiicei sale, Larissa si cuvântul spaniol – mar (mare). Larimar este întruchiparea Mării liniștite și energiilor cerului, se aseamănă cu dansul soarelui sub apele din Caraibe. Ea aduce intelepciunea straveche a Atlantidei și puterea de vindecare a delfinilor de a armoniza corpul și sufletul. Larimar reprezintă pace și claritate și emite o energie de vindecare și dragoste.Una dintre cele câteva cristale benefice pentru a echilibra energiile, Larimar domoleste temperamentul si calmeaza temerile, elibereaza de stres și alimentează corpul fizic și emoțional. Este puternic în meditație și în legătură cu Divinul Feminin și este deosebit de util în eliberarea  de legături emoționale, modele sau principii care nu mai servesc  binelui. O piatră de comunicare clară, acesta oferă puterea și curajul de a vorbi deschis din inimă. Aceasta facilitează vindecarea de probleme nerezolvate sau temeri, traume sau relații anterioare de viață. Larimar ajută la identificarea limitările auto-impuse și comportamentului de auto-sabotare.Larimar este vindecator puternic, mai ales pentru fobii, atacuri de panică, dezechilibrele legate de stres, și furie excesivă sau teama. O piatră extrem de eficienta pentru chakra gatului, Larimar ajută în comunicarea emoțiilor și limitelor, într-un mod  in care alții să audă și să accepte. Ea învață respectul, dragostea și cultivarea de sine, în scopul de a avea resurse pentru a da aceste daruri altora. Este un cristal excelent pentru vindecători și persoanele care ii ingrijesc pe altii.

CHAROIT–   „piatră a transformarii”, se spune că transforma emotiile negative, cum ar fi frica, obsesia și furia, în sentimente pozitive. Este o piatra spirituala, folosita pentru a stimula viziunea interioară și de a încuraja creșterea spirituală. Acesta vă poate ajuta să apreciati momentul prezent și sa puneti lucrurile în perspectivă. Ajuta la echilibrare emotionala echilibrare energetica, purificarea aurei, echilibrarea karmei personale, intelegerea noilor perspective, intelegerea lucrurilor greu de acceptat sau de inteles, acceptarea defectelor proprii si ale altora, intelegerea experientelor trecute si acceptarea lectiilor vietii. Charoitul vă poate proteja de coșmaruri și poate atenua insomnia. Charoitul ajuta la restabilirea starii de bine, efecte benefice asupra ficatului, pancreasului, ochi, inima, regleaza tensiunea arteriala. A fost descoperit  în Rusia în 1978, în munții Murun în Yakutia, numele Charoite este derivat de la râul  aflat in  aproapierea loculului unde a fost găsit. Mongolii folosesc piatra pentru a face obiecte decorative, și în zilele de sărbătoare speciale vor fierbe piatra în ceai. Acest ceai este apoi consumat de către toți membrii familiei, în scopul de a consolida legăturile de familie și proteja toți membrii sai de ” rău”.

ANGELIT–  anhidrita, in greaca anhydrous inseamna fără apă, este un mineral descoperit în anul 1794, într-o mină de sare din apropierea orașului Hall din Tirol. Este o  piatra a constiintei, deasupra preocuparilor primare ale individului, deschide accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele umane. Angelitul ridică starea de constienta. Angelitul facilitează contactul cu îngeri și ghizi spirituali, conectarea cu sinele superior. Ea îmbunătățește vindecarea psihică și comunicarea telepatica si permite călătorii spirituale si astrale. Datorită capacității sale de a spori intelegerea profunda  și  percepția, Angelitul este o piatră puternica pentru vindecători. Acesta ofera, protecție mediului sau  corpului. Aceasta promovează comunicarea și auto-exprimarea.Risipește frica, furia si anxietatea, convertindu-le în credință și liniște. Angelite încurajează iertarea, compasiunea, pacea. Aceasta ajută conectarea la cunoastere  universala și ridică gradul de conștientizare. Angelitul facilitează procesul de renaștere, stimuleaza vindecarea. Confera somn linistit cu vise spirituale, calmeaza, inlatura emotiile negative. Deschide calea spre viitor, spre domenii noi de descoperit si spre implinirea personala. Incurajeaza spre exprimarea personalitatii in libertate deplina, fara limite sau spre aprofundarea unei forme superioare de cunoastere: spiritualitate, astrologie,  filosofie, etc.

AMETIST– piatra a spiritualitatii. Cristalele violet deschid poarta spre lumea spirituala, spre divinitate si latura ascunsa din om, ce asteapta sa fie explorata. Scot la iveala talentele latente, calitatile psihice din om, harurile de clarviziune sau vindecare, capacitatea de daruire si forta de sacrificiu. Protejeaza impotriva energiilor negative, a atacurilor psihice, a magiei si gandurilor malefice, aducand mereu lumina divina asupra purtatorului. Purifica, linisteste,transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere,echilibreaza karma. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor conținea șiraguri de ametist. Ametistele au fost folosite din cele mai îndepărtate timpuri, drept podoabe și în scopuri rituale. Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

AMAZONIT- numit „Jad de Amazon”, dupa culoarea dominanta se foloseste pentru a echilibra a patra sau pentru a cincea chakra. Acesta echilibrează energiile masculine si feminine, diferite aspecte ale personalitatii,vă ajută să primiți inspiratia din inima si apoi va motiveaza să luati măsuri. Amazonitul ajută în comunicarea gândurilor și sentimentelor adevărate, pentru a vedea ambele fețe ale unei probleme obiectiv, de a rezolva propriilor conflicte interioare. Amazonitul poarta o energie spirituală a adevărului personal, o interacțiune armonioasă între intelect și intuiție, care să permită  pentru a găsi ceea ce este drept și adevărat în sine și de a comunica cu dragoste aceste valori și convingeri altora. Amazonitul poate oferi claritate pentru cei care sunt în afara legăturii cu adevărul lor, sau care nu sunt siguri de ceea ce au de oferit lumii, ghidare in functie de darurile și cunoștințele lor. Amazonitul aduce vindecare pentru sistemul nervos, reduce anxietatea, stresul, frica, inhibitiile, efectele dureroase ale esecului si pierderii, sentimentul de singuratate. Risipește energie negativă și blocajele în cadrul sistemului nervos. Acesta protejează împotriva poluării electromagnetice și absoarbe microundele. Piatra a respectului de sine, integritatii, increderii, certitudinii. Talisman puternic de vindecare și prosperitate,  amazonitul aduce  prosperitate, inspirație, in afaceri și orice asociații financiare.

CHIHLIMBARUL  numit și „ambră galbenă”, este o piatră prețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide sau opace, fiind de origine organică, și anume rășina fosilă. Unele incluziuni îi pot conferi culoare albăstruie sau verzuie, așa cum este chihlimbarul din Republica Dominicană. Aceste pietre sunt exemplare rare și foarte scumpe. Vârsta chihlimbarului este apreciată la până la 260 milioane de ani. Provine din rășina arborilor, care cu timpul s-a solidificat ca o substanță amorfă, fără să fie un mineral. Chihlimbarul prezintă pentru cercetătorii paleontologi o importanță deosebită, prin inlcuziunile de fosile conservate perfect, timp de milioane de ani, în masa rășinei.Peștera Cave of El Soplao  din Cantabria, Spania, conține cel mai mare zăcământ de chihlimbar din Europa, datând de acum 110 milioane de ani. Chihlimbarul este socotit piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau obiect de cult. Unele bijuterii de chihlimbar din Egiptul antic, care s-au păstrat, au o vechime de peste 6.000 de ani. Una dintre operele de artă cele mai valoroase din istorie executate cu această piatră prețioasă este „Salonul de chihlimbar”, ale cărui decorațiuni din chihlimbar au fost făcute cadou în anul 1716 de regele Prusiei Frederic Wilhelm I (1688-1740) țarului Rusiei Petru cel Mare. Chihlimbarul emite o energie calda si luminoasa care mareste buna dispozitie a purtatorului. Chihlimbarul este un vindecator puternic, purifica organismul, mintea si spiritul. Chihlimbarul contribuie la atenuarea stresului, echilibreaza sistemul nervos, stimuleaza intelectul și promovează încrederea în sine. Acesta încurajează luarea deciziilor,aduce intelepciune,echilibru și răbdare. Chihlimbarul amplifica energia pozitiva, optimismul, bucuria, energia spirituala, calitatile artistice, altruismul,frumusetea interioara si exterioara a purtatorului, castigurile financiare.Tine departe negativitatea sau durerea altora cu care purtatorul intra in contact. Purifica mediul si protejeaza impotiva radiatiilor nocive.

OCHI DE TIGRU este o varietate de cuart chatoiant. Este o piatra de protectie, ce combina energia soarelui si pamantului, aduce claritate mentala, viziune interioară și o mai bună înțelegere a cauzei și efectului fiecărei situații.Este o piatra care sprijină schimbările necesare în toate aspectele vieții, întăreste voința și claritatea intenției, pentru a se manifesta la cel mai înalt nivel. Ea stimuleza creativitatea și utilizarea talentelor și abilităților, aduce prosperitate, atrage bogatie si noroc, creste vitalitatea fizica, restabileste echilibrul organismului la toate nivelurile. Energia Ochiului de Tigru ne ajuta sa mentinem un echilibru intre extreme. Este o piatra amplificatoare de energie, similara cu cele mai multe cristale de cuarț și va stimula energia altor cristale.

LAPIS LAZULI– una dintre cele mai vechi pietre de pe pamant. Unele culturi stravechi pretuiau Lapis Lazuli mai mult decat aurul. Egiptenii si Babilonienii apreciau foarte mult Lapis Lazuli. Era considerata piatra sacra, ce insotea adeseori mumiile in mormant, pentru a le ghida dupa moarte.Cristalul albastru deschide accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele umane. Piatra spirituala, simbol al regalitatii. Puternic rol protector, fereste de rau si orice pericol, impotriva atacurilor psihice, energiilor negative, blestemelor, vrajilor, gandurilor rele. In acelasi timp, tot lapis-lazuli e si piatra vindecarii, folosita de-a lungul istoriei de catre vraci, samani si medici din Evul Mediu occidental pentru a ajuta inchiderea ranilor, fie ele emotionale sau fizice. Chiar si in zilele noastre, clarvazatorii mai cred in puterea acestei pietre de a facilita clarviziunea si de a aduce iubirea in viata celor care vin sa le ceara ajutorul.

OPALIT – piatra karmica, un reprezentant al justiției și armoniei , confera puritate si liniste interioara, o forta de protectie impotriva oricarui tip de pericol. Este o piatra karmica, te învață că ceea ce ai pus în exterior se întoarce la tine. Opalul  este o piatra a inspiratiei, sporește imaginația și creativitatea, ajuta la accesarea sinelui. Opalul amplifică trăsături, dacă aceste trăsături sunt bune sau rele, aduce caracteristici la suprafață pentru transformare. Poate aduce inspirație pentru proiectele tale și pentru viața spirituala. Aduce lumina si spontaneitate. Opalul are o proporție mai mare de apă în ea decât cele mai multe pietre și este considerat o piatră de apă. Acest lucru poate ajuta in a usura efortul de schimbare in viata. Ca si apa se rostogolește peste pietre  și trecut, energia de opal te poate ajuta pe calea ta, indiferent de obstacole.Mental, opalul se spune că îmbunătățeste memoria, reduce confuzia. Opalul este de asemenea folosit pentru a aduce vise fericite și pentru a evita coșmarurile. Este o piatra liniștitore, care poate calma emotiile turbulente și aduce un profund sentiment de speranță și pace interioară. Emoțional, ajuta pentru a îmbunătăți increderea  si stima de sine. Opalul a fost întotdeauna asociată cu dragostea și pasiunea, precum și cu dorința și erotismul. Ea aduce inspirația in dragoste și aduce reînnoire, loialitate, fidelitate. Este, de asemenea, o piatră protectoare. Protejeaza impotriva bolilor,atacurilor psihice negative, gandurilor negre,  depresiei, a suferintei din dragoste. Recomandat pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Luna: familie, domiciliu, sensibilitate, emotivitate, sanatate, casa, ocrotire, sensibilitate, feminitate, copii, maternitate.

OBSIDIAN-  piatră a puritatii, obsidianul, aduce echilibru pentru corp, minte si spirit. De origine vulcanică, atrage dezechilibrele  ascunse la suprafață și le eliberează, vindeca tiparele vechi karmice și ajută la examinarea acelor modele de gândire dăunătoare. Obsidianul este adesea folosit pentru vindecare și eliberare de blocaje energetice. Întunericul din această piatră îmbunătățește capacitatea de a ajunge la sinele interior. Acesta este unul dintre cele mai vechi pietre cunoscute pentru a fi utilizate pentru a vedea in viitor. Obsidianul, pastreaza contactul cu realitatea, deschide ochii spre adevar, ajuta la ancorarea in concret, limpezind confuzia. Confera stabilitate, maturitate, intelepciune, o alta capacitate de intelegere a realitatii. Confera stabilitate, auto-control, disciplina, rabdare, echilibru in perioade de transformare si schimbare. Ajuta la detasare si concentrare, la recapatarea increderii in momente de confuzie. Scade stresul, apatia, frustrarile, gandurile negative, pesimismul. Ajuta la indeplinirea propriului destin, la intelegerea scopului vietii. Puternic rol protector,protectie impotriva pericolelor de natura fizica si psihica. Sprijina deschiderea spirituala, bun pentru meditatie, rugaciune si divinatie, meditatia asupra unui obisidian ajuta la gasirea unor raspunsuri necesare evolutiei personale.

JASP ROSU– piatra karmica, are efect asupra karmei umane. Asigura protectie impotriva energiilor negative, una din cele mai puternice pietre protectoare,impotriva pericolelor, energiilor, spiritelor, atacurilor negative, vrajilor si blestemelor, farmecelor si gandurilor negative,protejeaza starea de sanatate. Cristalele rosii maresc energia la cote maxime, dau chef de viata, inspira la initiativa si imbie individul spre actiune, miscare, schimbare, confera curaj si pasiune. Sunt pietre care il fac pe purtator sa se evidentieze, sa se manifeste cu personalitate, sa atinga puterea, deci sunt pentru cei care vor sa devina primii in tot ce fac. Atrage asupra purtatorului ceea ce are el nevoie mai mult, stabilizeaza si purifica aura,dinamizeaza, stimuleaza si ridica moralul. In antichitate era una din cele mai raspandite si apreciate pietre, tocmai de aceea poarta si numele de” MAMA TUTUROR PIETRELOR”, se spunea ca trimite energiile negative inapoi la sursa care le-a declansat.

JADUL  – „piatra imperiala”,este considerat unul dintre cele mai importante simboluri ale purității, seninătatii, iubirii. Pentru  maori Jadul este piatra care aduce noroc. In cultura chineza Jadul  confera inspiratie, ajuta in a lua decizii rapide și precise, in  realizarea scopului in viata. Este o piatra ce confera curaj, înțelepciune, toleranta, echilibru si stabilitate emotionala, vitalitate, iubire, generozitate, pace, armonie. Jadul de toate tipurile este o piatra a protectiei. Este folosit de șamani pentru protectie impotriva bolilor și ca protecție psihică, aduce liniste mintii si o stare de spirit buna. Jadul aduce noroc, sănătate și bogăție, protejaza copiii de boli, foarte bun pentru relaxare, piatra  a longevitatii cu o energie blândă. Jadul este considerat a fi de ajutor pentru plamani, inima, timus, sistemul imunitar, rinichi, sistem nervos, in eliminarea toxinelor din organism.

CORALUL ROSU-mareste  energia la cote maxime, inspira la initiativa si imbie individul spre actiune, miscare, schimbare, da curaj si pasiune. In vechile timpuri, era considerat purtator de puteri talismanice, chiar fara adaugarea inscripitiilor sau semnelor simbolice caracteristice talismanelor. Are  puternic rol protector. Amplifica abilitatile intelectuale,  diplomatia, intuitia, imaginatia, capacitatea de comunicare, creativitatea, respectul de sine, concentrarea, judecata clara, curajul. Reduce nervozitatea, nelinistea, depresia,sentimentul de frustrare si resentimentele. Este benefic pentru sistemul muscular, circulator, reproducator. Coralul rosu stimuleaza creativitatea,  iubirea, optimismul, intelepciunea.Tibetanii au ajuns să considere coralul roșu ca fiind mai prețioas decât aurul (margele sunt cele mai apreciate se vind cu 200 dolari pe gram în Tibet). Margelele rotunde si cele de culoarea Somonului portocaliu, sunt, sint cele mai valoroase si cele mai căutate. Coralul este utilizat în principal pentru podoabe personale, cu toate acestea, este, de asemenea, apreciat în medicina tibetană ca un antidot la otrava. În cultura tibetană, coralul rosu este văzut ca o amuleta eficace pentru apararea impotriva negativitatii. Acesta este adesea transmis de la mama la fiica sau dat ca parte a unei zestre. Uneori, întrega avere a unei familii poat fi investita în margele de coral și alte pietre prețioase, cum ar fi chihlimbar sau DZI. Pietrele de coral sunt, de asemenea, folosite pentru a decora statui, stupas și obiecte rituale. Coralul rosu „tibetan” antic , provine de la Marea Mediterană. Acesta a călătorit de-a lungul rutei comerciale de mătase prin Iran, Samarkand, Ladakh și apoi în cele din urmă a ajuns în piețele din Lhasa. Coralul de la Marea Mediterana este acum protejat de recoltare, astfel încât este dificil sa gasesti margele nevopsite.

CALCEDONIE- rol protector impotriva spiritelor rele si a energiilor negative, confera puritate si liniste interioara, o forta de protectie impotriva oricarui tip de pericol.Calcedonia este considerata o piatră sacră de amerindieni, folosita în timpul activităților lor ceremoniale. Acesta încurajează reflecția și meditația, deschide mintea la idei noi, insufla sentimente de bunăvoință și generozitate, perfecta pentru a creste energia pentru a calma și a restabili echilibrul. Calcedonia absoarbe energia negativă și o disipează înainte de a fi transmisa. Ca o piatră de comunicare, calcedonie albastra stimulează chakra gatului, este vocea corpului, o supapă care permite energiei din celelalte chakre să fie exprimata,  permite exprimarea a ceea ce credem și ceea ce simțim, putem comunica ideile, credintele si emotiile. Când chakra gatului este în echilibru putem aduce adevărul nostru personal în lume.  Calmeaza, relaxeaza, confera somn linistit si vise revelatoare, aduce la lumina energiile pozitive si le anihileaza pe cele negative. Faciliteaza clarviziunea, intuitia, comunicarea,amplifica efectele celorlalte pietre langa care este purtata, purifica celelalte pietre. Reduce frica, anxietatea, tensiunea nervoasa, furia, crizele de disperare, gelozia sau alte emotii extreme. Confera o stare de sanatate buna in general, benefica pentru oase, circulatie, asimilare, sange, ochi,etc.

AZURIT  – mineral care conține cupru, din care cauză face parte din zăcămintele cu o importanță economică deosebită. În Egiptul antic a fost folosit ca bijuterie sau pigment de culoare albastră. În Evul Mediu fiind folosit ca și lapis lazuli, la ilustrațiile colorate ale cărților și manuscriselor.Este mineralul din care s-a obținut celebrul „albastru de Voroneț”. În curentul ezoteric mineralul este considerat ca piatra dezvoltării spirituale, având un efect de potențare a atenției și concentrării mentale, având în general un efect pozitiv asupra sistemului nervos, de regenerare și dezintoxicare a organismului. A fost numit “Piatra Cerului” de către vechii chinezi care credeau ca deschide porți cerești, și a fost venerat de greci și romani pentru perspectivele sale vizionare și puterile de vindecare. Pentru mayași, Azuritul, faciliteaza transferul de înțelepciune și cunoaștere, prin intermediul gândului, în timp ce americanii nativi au folosit această piatră sacră pentru  a contacta ghidul lor spiritual, pentru a simți prezența și a înțelelege mesajul. Acesta poate fi, de asemenea, folosit pentru a activa al treilea ochi în curățarea subconștientului de  gânduri incarcate emotional sau sentimente negative și restabilirea  starii mentale. Acest cristal stimuleaza intelectul, trezind dezvoltarea de abilități psihice și intuitive, aduce viziunea interiora în aliniere cu îndrumarea spirituala. Faciliteaza decizia si comunicarea, prin eliberarea blocajelor. Azuritul tempereaza mintea, elibereaza de stres și confuzie, ameliorează grijile, indeciziile. Bun pentru limpezirea gandurilor in meditatie si procesul viselor. Ajută la dizolvarea trăsăturilor egoiste, risipind vanitatea, aroganță și insuflă o dorință spre flexibilitate și individualitate bazata pe conexiune universala. Confera ghidare spirituala sau faciliteaza contactul cu ghizii spirituali. Combinația Azurit-Malachit este o energie foarte propice pentru meditație prin care să permită a merge adânc în sine, fără teamă, în scopul de a fi susținut, iertat, și pentru a renaște în lumină, pe deplin conștient de geneza în orice moment.

LABRADORITUL- cunoscut sub numele de Spectrolit, este un feldspat mineral, numita adesea si “Rainbow Moonstone”. O piatră de transformare, Labradoritul este un companion util pentru schimbare, conferind putere și perseverență. Echilibrează și protejează aura, dezvolta conștiință și energiile spirituale. Este o piatră puternic mistică şi protectoare, care aduce lumină. Intăreşte conştiinţa şi pune în contact cu energiile universale. Alungă energiile nedorite şi previne pierderile energetice. Poate conduce într-o altă lume sau în alte vieţi. Piatră a cunoaşterii ezoterice, facilitează iniţierea în mistere. Stimulează intuiţia şi abilităţile psihice, aducând la suprafaţă mesajele inconştientului şi facilitând înţelegerea lor. Alunga temerile şi nesiguranţa, intăreşte încrederea în sine şi în univers. Alungă proiecţiile celorlalţi, inclusiv gândurile-formă care au penetrat aura. Calmeazâ spiritul hiperactiv şi încarcă cu energie imaginaţia, generând noi idei. Analiza şi raţionalitatea sunt echilibrate de viziunea interioară.Facilitează contemplaţia şi introspecţia. Făcând sinteza între gândirea intelectuală şi inteligenţa intuitivă, labradoritul spulberă iluziile, mergând la rădăcina lucrurilor şi punând în evidenţă adevărata intenţie aflată în spatele gândurilor şi acţiunilor. Această piatră ajută la revenirea amintirilor refulate din trecut si la vindecare.

CRISOCOLA – numele provine din cuvintele grecești „Chrysos”, ce înseamnă de aur și „kola” care înseamnă lipici. Numita si “ Cristalul Pacii”, crisocola are o culoare ce variaza de la verde deschis, la albastru intens și este adesea găsita în asociere cu malachit și azurit. Se presupune ca a fost exploatata pentru prima dată în minele legendare ale regelui Solomon. În Egiptul antic a fost cunoscuta ca o piatră a înțelepciunii. Este o piatra asociata cu linistea si pacea, intuitia, rabdarea si dragostea neconditionata. Crisocola este o piatră de împuternicire a energiilor feminine, învățând că puterea reală este cel mai bine exprimată prin blândețe. Elibereaza purtatorul de tensiunile interioare,stres,emotii negative. Crisocola poate fi folosita în cazul în care sunt prezente sentimente de furie, vinovăție și vina. Ajuta în înțelegerea acestui proces și va aduce energiile de iertare, iubire și bucurie. Mareste creativitatea, comunicarea, echilibrul emotional, flexibilitatea, generozitatea, toleranta, rabdarea, compasiunea, capacitatea de a iubi. Aduce intelepciune, acceptare, onestitate, speranta, sensibilitate, intimitate. Este un bun liant relational, aduce iertare, pace și consolidare in legăturile emoționale. Ajuta la atingerea obiectivelor. O piatră de sprijin ce poate fi utilizata pentru a fata provocarilor de zi cu zi, in perioade de tranzitie, schimbări, despartiri, pierderea locului de muncă, alte situații similare. A fost folosita ca o piatră de vindecare de indienii nativi care atribuite multe puteri acestei pietre. Nu numai de calmare a corpului și mintii, da si de creștere a rezistenței organismului la boli și alte influențe. Chrisocola poate fi utilizata pentru chakra gatului, unde ajută comunicarea, pentru chakra inimii pentru a echilibra emotiile, creste capacitate de a iubi, pentru al treilea-ochi in meditație, aducând viziuni și cunoștințe. Curata si energizeaza aceste chakre. Visshuddha este vocea corpului, o supapă de presiune care permite energiei din celelalte chakre să fie exprimata. În cazul în care este blocata, aceasta poate afecta starea de sanatate a altor chakre. În echilibru, se permite exprimarea a ceea ce credem și ceea ce simțim,putem comunica ideile, credintele si emotiile,avem un flux ușor de energie în interiorul corpului și spiritului.

SODALITUL- piatra a curajului. Cristalul albastru deschide accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele umane. Confera somn linistit cu vise spirituale, calmeaza, inlatura emotiile negative si deschide spre domenii noi de descoperit. Puternic rol protector impotriva energiilor negative si impotriva influentelor malefice, protejeaza impotriva pericolelor,protectie pe timpul calatoriilor, protejeaza impotriva radioactivitatii si radiatiilor nocive. Reduce teama, fobiile, cosmarurile, anxietatea, depresia, agitatia emotionala. Benefic pentru pancreas, aparatul respirator, digestie, sistem endocrin, sistem limfatic,faciliteaza absorbtia de calciu,regleaza metabolismul.

PERIDOT- piatra prosperitatii, echilibrului, piatra vizionara. Cristalele verzi ascund in ele o energie cu totul speciala, confera echilibru, relaxare, creaza armonie, calm interior. Sunt cristale ale puritatii naturii, fertilitatii,vietii, ale sanatatii, confera energia necesara pentru a ne echilibra viata pe toate planurile, sustin schimbarea, dezvoltarea. Se folosesc pentru a atrage banii, bogatia, prosperitatea. Puternic rol protector, protejeaza impotriva raului si gindurilor negative. Este o piatra de lumină care contracarează efectele emoțiilor negative. Peridotul favorizează echilibrul emoțional, securitatea și pace interioară. Piatra calmeaza sistemul nervos, ajutand  la dizolvarea  tensiunilor  emoționale.Amelioreaza sentimente de gelozie, invidie, reduce stresul. Calmează, vindecă durerea emoțională și fizică. Astfel de utilizări datează din cele mai vechi timpuri romane, inele de peridot au fost purtate pentru a calma depresia. Deoarece este calmant pentru sistemul nervos , peridotul este de asemenea util în promovarea somnului. Peridotul purifică corpurile subtile și mintea, deschide curata si activeaza chakra plexului solar. Peridotul  deschide, curata si activeaza inima, ajuta pentru eliberarea de bagaje vechi. Toate sarcinile, vinovăția și obsesiile sunt eliminate, pentru a aduce claritate și sentimentul de bunăstare. Peridotul te  învață că atasamentul fata de  trecut este contra productiv. Acesta arată cum să te detașezi de influențe exterioare și cum să te uiti la propriile energii pentru orientare.  De asemenea, te ajută să înțelegi destinul  și scopul tau spiritual, te ajutâ in a atinge potentialul tau maxim. Peridotul ascute mintea și deschide nivele noi de conștientizare. Aceasta piatra este cunoscuta sub numele de „piatra vindecator” deoarece ajută  persoanele care lucrează în vindecarea altor persoane in curățarea aurei și neutralizarea toxinelor  la toate nivelurile. Culoarea  peridotului este direct legată de parti ale corpului, in care poate fi de ajutor. Datorita culorii sale verde gălbui , peridotul a fost considerat a vindeca boli ale ficatului și benefic in dificultăți de digestie. Ajuta in detoxifiere fizica, echilibreaza metabolismul, benefic pentru pancreas, splina, circulatie, tiroida, inima, prostata, ochi, plamani, vezica biliara, tract intestinal, piele,benefic in caz de colici, pietre la rinichi, febra, ulcer,ajuta la regenerarea tesuturilor.

GRANAT– cunoscut de mii de ani, ca piatra a războinicilor, purtat ca un talisman împotriva morții și a prejudiciului,dar si  pentru a aduce victoria, pacea și liniștea, precum și pentru vindecarea unor leziuni prin oprirea fluxului de sange.Granatul este o piatra, a sanatatii, a energiei, daca este oferita cadou, este un semn de loialitate și afecțiune. Granatul este o piatra a adevărului și puritatii, un simbol al iubirii si compasiunii,folosit pentru conștientizare și vindecare spirituala,utila pentru meditatie si pentru a accesa informatii din vieti anterioare. Puternic rol protector asupra sanatatii,intareste, purifica si vitalizeaza organismal.Granatele sunt găsite ca bijuterii in epoci antice egiptene, grecești și romane. Descoperitorii curajosi si turistii purtau granate, astfel au fost considerate talismane de protecție, pentru că se credea în acele zile ca granatele iluminau noaptea pentru a preveni purtătorul lor de  orice fel de rău. Știința de astăzi a explicat că luminozitatea proverbiala este cauzată de refracția ridicata de lumina.Piatra recomandata pentru zodiile- Berbec, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator. Chackre-1, 2, 4. Din punct de vedere structural granatele sunt silicați izolați (insulare). Granatul este un mineral din grupa silicaților, cu compoziția chimică XII3YIII2(SiO4)3 – X- reprezintă XII ionii de metalici bivalenți calciu, magneziu, fier(II) sau mangan cu ioni metalici trivalenți YIII ca aluminiu, fier(III), titan, vanadiu sau crom.Granatele cristalizează în sistemul cubic, duritatea cristalului depinde de compoziția chimică, variind între 6-7,5 pe scara Mohs. Culoarea este de asemenea variabilă, frecvent brun roșcat, verde gălbui, negru, neavând niciodată culoarea albastră. Compoziția chimică a cristalelor este influențată de compoziția rocilor înconjurătoare (varietatea Pyrop este totdeauna asociată cu roci bogate în magneziu).Granatele sunt prezente în peridotite și serpentinite, în roci metamorfice (gnaisuri și eclogite) sau în sedimentele din văile apelor curgătoare. Granatele sunt utilizate frecvent ca bijuterii, ca abraziv (datorită durității), ca cristale în componența laserului, precum și pentru producerea undelor ultrascurte cu frecvențe ridicate.

MALACHITUL–  cristal al sanatatii, poftei de viata, confera energia necesara pentru a ne echilibra viata pe toate planurile, fiind aducatoare de noroc si echilibru.  Aduce relaxare, calm interior si exterior, aplaneaza conflictele si deschide spre armonie si buna intelegere, protejeaza impotriva pierderilor de bani, a ghinionului, a bolilor, a gandurilor negative. Malahitul conţine foarte mult cupru, aşa că poate fi folosit cu succes pentru tratarea durerilor de încheieturi şi a celor musculare.Purtarea unei brăţări cu malahit îi permite corpului să absoarbă cantităţi infime de cupru, la fel ca în cazul purtării unei brăţări din acest metal. In Egiptul antic si Grecia antica malachitul a fost un mineral apreciat, din el s-au confecționat amulete și scarabei aducători de noroc.Egiptenii transformau malahitul în pulbere şi îl aplicau pe răni pentru a împiedica infecţiile. El este considerat inclusiv la ora actuală un dezinfectant puternic, dar întrucât este toxic, nu se recomandă decât aplicarea lui externă.

TURCOAZUL– puternic rol protector impotriva oricaror pericole si riscuri, protejeaza impotriva oricaror energii negative, si impotriva oricaror agresiuni psihice si fizice (deochi, blesteme, farmece, magie, ganduri negative, etc), talisman de protectie si putere, atrage protectia si binecuvantarea divina (bun pentru meditatie, rugaciune).Turcoazul este de prim rang la nivel mondial folosit ca bijuterie, dar in Tibet este o piatra sacra impregnata cu energiei vindecatoare si putere spirituala. Turcoazul este senibil la schimbarile corporale si schimbarea culorii poate fi un avertisment. Se spune ca scoate la suprafata energiile negative si incurajeaza o atitudine inaltatoare pentru deschiderea chakrei inimii. Tbetanii considera ca purtatorul se poate bucura de energia sa vindecatoare benefica pentru probleme respiratorii, depresie, sistem imunitar.Purtarea turcoazului este o traditie de lunga durata pentru barbati si famei , ca talisman ce asigura sanatatea si norocul. Turcoazul este utilizat in ritualuri religioase budiste,frecvent incrustat in roti de rugaciune sau prezentat ca ofranda la temple, reflectind astfel puterea lui spirituala.In Tibet era folosit ca moneda de schimb, avand o valoarea similara aurului. Egiptenii foloseau foarte mult turcoazul, alaturi de carneol si Lapis Lazuli, considerand-o o piatra a vietii. Piatra sacra în cultura persană,simbolizind puritatea, considerat de indienii americani un protector si gardian al corpului și al sufletului.

CARNEOL– piatra energetica, piatra sacra a tibetanilor si egiptenilor. Egiptenii spuneau ca aduce pace si armonie, alunga depresia, ajuta in vindecare, sporeste curajul si dezvolta energiile sexuale.In Egiptul antic carneolul datorită culorii sale roșii era considerat piatra vieții. Guvernate de Soare, cristalele orange intra in relatie cu personalitatea individului. Asigura protective impotriva energiilor negative,  atacurilor psihice, indiviei, furiei, gandurilor negative. O piatra energetica, foarte stimulativa in orice plan al vietii, il face pe purtator sa ia initativa si sa actioneze.  Confera energie de a ne manifesta cu mai multa incredere, maresc creativitatea si capacitatea de expresie, ajuta la descoperirea talentelor personale. Confera protectie si putere de a reusi in viata, atrag succesul, afirmarea, reusita, norocul, sansa. Purifica celelalte pietre langa care este purtat. In Evul mediu, erau amulete purtate ca ocrotitoare față de vrajitorii sau ca piatră tămăduitoare.

CUARTUL ROZ-  piatra a iubirii pure. Cristalele roz emit o caldura tandra, o anume bucurie de viata, o pace interioara care atrage simpatia si iubirea pura. Relaxeaza trupul si mentalul, aduc calm in suflet si fericire pe chip. Sunt pietrele celor buni la suflet, a copiilor si adolescentilor, a oamenilor indragostiti si puri in interior. Aplaneaza conflictele, ajuta la exprimarea sentimentelor in forma lor cea mai sincera. Reduce stresul, depresia, frica, resentimentele, regretele, furia, esecul, gelozia, vinovatia, gandurile si energiile negative.Benefic pentru inima, rinichi, sistemul circulator, urechi, gat, nas, sinusuri.

CITRINUL-  deschide spre cunoastere si comunicare, spre informatie si relationare, spre dezvoltarea intelectuala si inter-conectare la nivel mental si spiritual cu lumea din jur. Confera flexibilitate si adaptabilitate in plan relational si intelectual, ajuta la dezvoltarea mentala,  maresc sociabilitatea, capacitatea de expresie, deschid noi cai de explorat in plan mental, intelectual sau relational, ajuta la intrarea in contact cu semenii. Sunt recomandate pentru atingerea oricaror scopuri patronate de Mercur: calatorii, studii, afaceri, prietenie, colaborare, miscare, comunicare, literatura, relationare, impacare, dialog, cunoastere, exprimare. Protejeaza impotriva greselilor, a erorilor de perceptie, a relatiilor negative, a neintelegerilor in plan relational, a esecului financiar.Mareste puterea de vindecare a organismului, recomandat persoanelor bolnave, dupa operatii, pe timpul spitalizarii, in convalescent. Bun pentru circulatia sangvina, inima, muschi, rinichi, tiroida, timus, sistem circulator si excretor, colon, ficat, digestie, splina, sistem urinar, cap, coloana vertebrala.

HOWLIT – este o piatra a progresului. Howlitul are rol puternic protector, absoarbe energiile negative din jur , protejeaza mintea, procesele mentale, protejeaza relatiile. Această piatră prețioasă este  cunoscuta pentru a stimula imaginația și  a încuraja exprimarea emotionala. Amplifica exprimarea emotionala si artistica, ratiunea, spiritul de observatie, discernamantul, concentrarea, rabdarea, diplomatia, memoria, comunicarea, devotamentul, inspiratia, creativitatea, simtul artistic. Este o piatra excelenta pentru meditație și pentru a ajunge la o constiinta spirituala inalta.Spiritual, howlitul este o piatră de conștientizare, poate pregati  purtatorul pentru a primi înțelepciune și acordaj cu  Sinele Superior și Divin. De asemenea, este utilizat pentru călătorie dimensională și meditație. Howlitul este utilizat pentru a obține o perspectivă în viețile anterioare. Howlitul poate fi de folos, pentru a elibera atașamente, legături emoționale vechi, din aceasta viata sau dintr-o viață anterioară, până în prezent. Din momentul in care aceste atasamente sunt taiate, se permite prelucrarea acestor emotii, aduce pacea si echilibrul. Howlitul este cunoscut pentru  ajutorul  in controlul emotiilor negative. Howlitul scade tendinta spre critică, egoism, stres, anxietate, aducând calm și relaxare.Poate reduce furia, aduce rabdare, toleranta si  poate ajuta pe cineva să fie cu adevărat confortabil cu sine fără a fi nevoie de a pretinde sau de a fi altceva decât ceea ce este. Subtilitate și tact sunt energii pe care howlitul le confera, acest lucru poate reduce comunicarea dificila și confruntările.

HEMATITUL (din greacă αίμα, însemnând „sânge”, datorită culorii roșii a unei varietăți ale sale) este forma minerală a oxidului feric. Hematitul lustruit a fost considerat ca piatră prețioasă și utilizat pentru realizarea de ornamente, mai ales în Epoca victoriană. Zăcăminte importante de hematit au fost descoperite pe insula Elba, fiind extrase până în vremea etruscilor. Piatra ideala pentru cei ce viseaza cu ochii deschisi si au un contact redus cu realitatea, intareste increderea in sine si ajuta la depasirea situatiilor de stres. Este recomandat in tratarea cazurilor de anemie, deoarece stimuleaza producerea globulelor rosii, in plus, declanseaza regenerarea pielii si tesuturilor, asadar putandu-se folosi in cazul cicatricelor. Un hematit tinut permanent asupra purtatorului mentine o stare de sanatate buna.

CALCIT– puternic rol protector la modul general si purificator. Confera securitate, bunastare ,relaxare, calm, bucurie, pace, odihna dupa perioade de stress,iluminare, claritate, intelepciune, accelereaza dezvoltarea si cresterea. Canalizeaza si amplifica energiile, recomandabil celor care si-au pierdut increderea in ceilalti si in propria persoana, aduce energie, curaj. Un fragment de calcit plasat intr-o incapare, indeparteaza energiile negative.

FLUORITUL– piatra spirituala, piatra karmica, puternic rol protector. Numele provine din latinescul “fluere” care inseamna a curge. Fluoritul are urme fluorescente in nuante albastre sau violet. Fluoritul verde este numit smarald african. Confera, calm mintii si spiritului, ajuta la o mai buna organizare si ordine a vietii, aduce dragoste,noroc, buna vointa. Protejeaza familia, impotriva ghinionului. Ajuta la echilibrare karmica, intelegerea vietilor anterioare,a lectiilor din alte existente, intelegerea si mentinerea idealurilor,depasirea propriilor defecte. Amplifica, stimuleaza, puterea mentala, concentrarea, claritatea mentala, stabilitatea, obiectivitatea, impartialitatea, discernamantul, creativitatea. Amplifica energia, efectul altor pietre purtate in acelasi timp. Mareste forta de vindecare a altor pietre, reduce obsesiile, blocajele emotionale, sentimentul de singuratate, problemele de natura emotionala, mai ales cele legate de casa si familie, echilibreaza hormonal, induce somnul,confera o stare buna de sanatate.

AVENTURINUL– cristalele verzi ascund in ele o energie cu totul speciala, fiind aducatoare de noroc si echilibru. Aduc relaxare, calm interior si exterior, aplaneaza conflictele si deschid spre armonie si buna intelegere. Sunt cristale ale poftei de viata, ale sanatatii, ale puritatii naturii, deci confera energia necesara pentru a ne echilibra viata pe toate planurile.Protejaza impotriva energiilor negative, impotriva „vampirilor energetici”.Reduce frica, depresia, anxietatea, emotivitatea.

AGAT– piatra a longevitatii, vindecarii, protectiei. Agatul un mineral din familia cuartului, echilibreaza energile subtile. Agatul stabilizeaza aura, eliminand si transformand energiile negative.  Agatul este excelent pentru echilibrarea emoționala, fizica și intelectuala și în armonizarea yin- yang, forțele pozitive și negative ale universului. Recomandat celor care traiesc in medii incarcate de tensiune, ostilitate, adversitate, rol protector impotriva energiilor negative,confera calm in perioade de stres, puternic rol curativ general. Agatul a fost apreciat încă din anul 1000 î.C. de vechii egipteni, fiind folosit pentru sigilii, obiecte de podoabă, inele, amulete și vase. In vechime, agatei i se acordau calitati magice, se spunea ca apara oamenii de pericol sau era folosita ca leac impotriva insomniei. Cristalele de agat maresc seriozitatea, pastreaza contactul cu realitatea, deschid ochii spre adevar, ajuta la ancorarea in concret, limpezind confuzia. Confera stabilitate, disciplina, ambitie, maturitate, intelepciune, o alta capacitate de intelegere a realitatii. Ajuta la detasare si concentrare, la recapatarea increderii in momente de confuzie. Confera longevitate. Scad stresul, apatia, blocajele, frustrarile, gandurile negative, pesimismul.

RODONIT– este bun pentru meditatie, concentrare, rugaciune, relati bune si vise profetice.Ajuta la renuntarea la obiceiurilor proaste, purificarea aurei, echilibrare karmica, intelegerea vietilor anterioare, a lectiilor din alte existente, o mai buna organizare si ordine a vietii, deschiderea celui de al treilea ochi, intelegerea si mentinerea idealurilor, intelegerea perspectivelor, intelegerea aspectelor abstracte, depasirea propriilor defecte. Reduce, scade, opreste si inhiba teama de critici, sentimentul lipsei iubirii, stresul, anxietatea, confuzia, indoiala, extenuarea psihica, complexele, emotiile negative, tensiunile afective, influentele exterioare asupra purtatorului si pentru a nu mai fi afectat de tot ce se petrece in jur. Ajuta la echilibru yin-yang, impacare cu sine si cu ceilalti,afirmare si implinire personala, detasare de trecut. Purtatorul actioneaza cu entuziasm si promptitudine, avand sentimentul ca face bine ce face. Aceasta piatra funcționează benefic pe chakra inimii, deschizând iubirea necondiționată .Este o piatra de creștere interioară, precum și a iubirii de sine. Este, de asemenea, o piatră calmant, cu energiile utilizate pentru diminuarea furiei. Se spune ca aduce echilibru emoțional, și, ca atare, aduce încrederea în viața. Uneste mintea, trupul si inima intr-o singura directie.

UNAKIT– este o piatră cu energie blânda, dar puternica. Descoperit pentru prima data in Statele Unite, în munții Unakas din Carolina de Nord, unakit este un granit alcătuit dintr-o combinație de trei minerale din  feldspat  roz,  epidot  verde și  cuarț incolor. Unakitul este numit si epidot, un nume care provine din grecescul “epidosis”, tradus prin “crescuti impreuna”. Datorita culorii sale asemanatoare cu ceaa a fisticului mai este cunoscut si sub denumirea de pistazit. Unakitul a fost cunoscut inca din antichitate cand grecii antici credeau ca acesta ajuta pentru un mai bun discernamant, pentru clarificarea situatiilor confuze si a fost folosit ca piatra tamaduitoare sau ca amuleta.Mai credeau ca unakitul protejeaza razboinicii aducandui nevatamati acasa, credeau ca  aduce impreuna si tine impreuna ceea ce trebuie sa fie impreuna. Este o piatra de echilibrare, echilibrează sinele emoțional cu sinele spiritual și mental, va permite sa fiti mai centrat. Unakitul ajuta la eliberarea de blocaje energetice emotionale, frustrari, de emoții ascunse din trecut, ajuta vindecarea fizică și emoțională. Acest lucru  confera încredere, va  încurajeaza  să trăiti în prezent, mai degraba decat in trecut. Feldspatul roz din unakit, are această energie calma care încurajează iubirea de sine, iubirea necondiționata, benefica pentru a atrage si a pastra  iubirea din partea altora. Unakit este declarat a fi în beneficiul sistemului de reproducere feminin și benefic în timpul sarcinii. Se spune de asemenea ca poate oferi sprijin celor în convalescență după o boală majora. Unakit este considerat a fi utilă în reducerea efectelor smogului electromagnetic. Din acest motiv, poate fi benefică daca plasam o piesă deasupra sau în apropiere de televizor.

PIATRA SOARELUI- puternic rol protector general.Cristalele orange sau aurii intra in relatie cu personalitatea individului,sint pietre optimiste, norocoase, aducatoare de succes.Confera protectie si puterea de a reusi in viata,atrag succesul, afirmarea, reusita,scot la iveala adevarata personalitate sau ajuta la manifestarea propriei individualitati.Puternic rol curativ,mareste vitalitatea organismului, energia fizica.

RUBY  ZOISITE– anyolite este listat ca o combinație de zoisite și rubin. Aceasta combinatie  creează un mineral cu adevărat norocos natural, care emana energie si pozitivitate, în toate aspectele vieții. Ea promovează fertilitatea, deoarece sprijină procesul de reproducere la toate nivelurile, de la concepție, naștere la creșterea economică și dezvoltarea. Se manifesta la nivel fizic prin limitarea sau controlul daunelor cauzate de elemente negative, cum ar fi boală, durere și depresie. Aceasta ajută la creșterea înțelegerii de sine și a lumii. Trezește spiritualitate prin consolidarea conexiunilor neuronale și energetice între minte și corp. Ajuta organismul sa recâștige controlul asupra sa, ajuta la luarea unor decizii favorabile, aduce beneficii  ce tin de spiritualitate  și de bunăstarea generală. Anyolite este cunoscut pentru abilitatea sa de a crește gradul de conștientizare privind  individualitatea proprie. Aceasta susține conectare la caracterul cuiva, de a accepta defectele si a lucra pentru asta.  În multe feluri, Anyolite este magic, pentru a utiliza talentul și abilitățile cuiva, mintea, oferă forța care da  curaj și pasiune. Acesta stimuleaza chakra radacinii pentru a crește vitalitatea si entuziasmul pentru viață. Consolidează în principiu, toate energiile pentru a stimula un câmp de forță pozitivă copleșitoare de a bloca percepția negativă asupra ființei sale fizice, precum și spiritual, care tinde să  diminueze vitalitatea fizică. Această combinație de zoisite si ruby,confera  proprietăți extrem de energetice, care pot descompune negativitatea sau transmutarea energiilor negative și o  transforma în energie pozitiva .

PIRITA este un mineral cu un luciu metalic strălucitor. Ea are o compoziție chimică de bisulfura fier (FeS2) și este cel mai comun mineral sulfurat. Pirita este un material semiconductor, utilizata comercial ca si catod pntru baterii. Pirita este un protector unic, creaza unui scut defensiv impotriva energiilor negative, poluanților din mediu, atacurilor emoționale și daunelor fizice. Numele piritei provine din limba greacă πυρ pyr = foc, deoarece lovita cu un metal creaza scantei necesare pentru aprinderea focului. Pirită este extrem de apreciata de către indienii nativi din America ca o piatră de vindecare, de magie și divinație. O bucată de pirită in casa sau la locul de muncă energizează zona din jurul acesteia și conferă o creștere imediată a vitalității. Ea învinge oboseala intelectuala din cauza surmenajului si oboseala sistemului nervos prin stimularea fluxului sanguin la nivelul creierului, mărind claritatea mentala si concentrarea. Pirita susține idealul de sănătate perfectă și bunăstarea, bazându-se pe energiile universale pentru a activa energiile hrănitoare ale corpului. Pirita reflectă energia aurului, aducând succesul, entuziasmul, bucuria și puterea. Pirita este în mod tradițional culoarea regilor, bogăției si soarelui.

SHUNGITUL – piatra magica sau piatra vietii, face parte din categoria mineralelor ce restabilesc legatura fiintei umane cu Pamantul. Shungitul este o roca asemanatoare carbunelui, care a primit aceasta denumire de la satul Shunga din Karelia, aflat pe malul lacului Onega,Rusia. Acesta este singurul loc in lume unde poate fi gasit shungitul.Proprietatile terapeutice ale shungitului sunt cunoscute de mai bine de trei secole. Prima nota oficiala despre puterea minunata a acestei roci a fost facuta la inceputul secolului al XVII-lea. Aflind despre proprietatile antiseptice unice pe care le avea piatra care ii dadea apei forta miraculoasa, Petru I a poruncit ca fiecare dintre soldatii sai sa poarte la git o bucata de shungit (aceasta denumire a aparut mai tirziu, in acele timpuri roca se numea piatra de ardezie.Asemenea celorlalte cristale de culoare neagra (turmalina, obsidianul etc.), Shungitul este un remediu naturist, util in echilibrarea Chakrei de baza Muladhara (guverneaza Energia Vitala, functiile vitale, instinctul de supravietuire, protectia, perpetuarea speciei).Energiile ancestrale ale Shungitului te ajuta sa te reconectezi la forta terestra, sa te eliberezi de toata incarcatura negativa acumulata in zonele in care atacul emisiilor nocive este prezent. Shungitul confera protectie la vibratiile negative, protective impotriva radiatiilor electromagnetice si geopatogene,restabileste echilibrul organismului,il regenereaza,ii normalizeaza functiile,aduce un aport sporit de energie vindecatoare. Shungitul are o structura de tip fullerenic, singura structura naturala de acest tip din Univers. Pe linga fullerenele unice, shungitul contine practic toate elementele tabelului Mendeleev. Prin interactiunea cu omul, shungitul elimina tot ceea ce este inutil, dar si adauga si restabileste acele elemente de care organismul uman are nevoie.In acest fel, organismul isi echilibreaza treptat continutul de minerale, care permit tratarea multor boli cronice, restabilirea echilibrului energetic. Shungitul are capacitatea de a purifica apa practic de toate substantele organice (incluzind aici si produsele pe baza de petrol si pesticidele), de multe metale si nemetale, de bacterii si microorganisme.

Structura fullerenica confera Shungitului calitati deosebite:

– se caracterizeaza printr-o capacitate de reactie foarte ridicata in procesele termice

– are capacitatea de a se regenera

– prezinta proprietati catalitice ridicate

– este un bun conducator de electricitate

– este activ din punctul de vedere al absorbtiei fata de celulele bactericide, de saprofitele patogene

– indiferent de dimensiunea lor, particulele de Shungit au proprietati bipolare (au capacitatea de a se combina cu toate substantele)

– este cel mai puternic antioxidant natural cunoscut

– este biologic activ

– are capacitatea de a curata apa de produse petroliere pana la limita admisibila

– elimina influentele negative ale zonelor geopatogene reflectand si neutralizand radiatiile nocive

– atenueaza si neutralizeaza emisiile electromagnetice de inalta frecventa.

TURMALINA– la origine se află  cuvântul sinhalez (limba majoritară vorbită in Sri Lanka) turamali, însemnând „piatră care atrage cenușa”, ceea ce reflectă proprietățile piroelectrice ale turmalinei.La cristalul de turmalina, efectul piroelectric este cunoscut înca din secolul al-XVII-lea. Dintre toate mineralele naturale de pe pământ numai turmalina poartă în sine sarcina electrică încărcată permanent, fapt pentru care este numită magnet cristalin. În corpul fiecărei persoane există curent electric, fie încărcat pozitiv fie negativ cu încarcatură de 0.06 mA. Cristalele de turmalină produc curent exact cu aceeaşi încărcătură electrică şi acest lucru face posibilă echilibrarea energetică a persoanei. Turmalina este singurul mineral care funcţionează ca o sursă durabilă de energie. Aceasta produce ioni negativi şi energie termică joasă astfel creând energie naturală. Primul care a înțeles că proprietățile turmalinei au de a face cu electricitatea a fost naturalistul Carl von Linné, care pe baza acestei observații a numit turmalina lapis electricus (piatra electrică).O altă proprietate a cristalelor de turmalină este piezoelectricitatea, care se manifestă prin polarizarea electrică a cristalului ca urmare a unei acțiuni mecanice (presiune sau torsiune) aplicată pe o anumită axă a acestuia. Piroelectricitatea este proprietatea unor anumite cristale anizotrope prin care polarizarea electrică spontană depinde de temperatură. Efectul piroelectric constă în apariția de sarcini electrice de semne contrare la suprafețele opuse ale materialului atunci cînd acesta este încălzit sau răcit. Sarcinile electrice apar ca urmare a creșterii sau scăderii polarizării electrice din volumul materialului.Una dintre aplicațiile piroelectricității este în dispozitivele de detecție a radiațiilor infraroșii și milimetrice, folosite de exemplu în detecția de la distanță a mișcării oamenilor și animalelor.Printre materialele piroelectrice cele mai comune se numără cuarțul, turmalina, unele substanțe monocristaline (tantalat de litiu etc.), materiale ceramice și unii polimeri, precum și o serie de substanțe organice ca țesuturile de os și de tendon și colagenul. Turmalina creaza în jurul său un câmp protector. Această piatră neutralizează energiile negative. Conform unor cercetări în domeniu, turmalina poate fi un indicator al radioactivităţii. În general, piatra este un bun stimulator al intensităţii energetice, astfel poate fi amplasat oriunde este nevoie de un nivel energetic benefic crescut.La încălzire,turmalina creează un câmp magnetic slab, emană raze infraroşii de undă lungă (FRAI) şi anioni (ionii încărcaţi negativ), care au următoarele efecte:

 • măreşte metabolismul celular, se îmbunătăţeşte schimbul de substanţe;
 • relaxează muşchii, contribuie la îmbunătăţirea reglării termice, circulaţiei sangvine,
 • contribuie la creşterea imunităţii.
 • restabileşte funcţia sistemului limfatic;
 • restabileste sistemele endocrin şi cel hormonal;
 • imbunătăţeşte absorbţia nutrienţilor la nivelul organelor şi ţesuturilor;
 •  contribuie la reducerea durerilor şi inflamaţiilor;
 • contribuie la menţinerea echilibrului sistemului nervos vegetativ (sistemul de excitare şi înhibare a psihicului);
 • asigură energia vitală pentru organism;
 • ajută la eliminarea toxinelor;
 • protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice.

CUPRUL este un metal de culoare roșcată, foarte bun conducător de electricitate și căldură. Cuprul a fost unul din primele metale folosite de oameni din cele mai vechi timpuri, arheologii descoperind obiecte din acest metal datând din 8700 î.Hr. Cuprul a fost folosit în ultimii 10 000 de ani, dar, mai mult de 95% din tot cuprul a fost extras după 1900. Originea numelui vine de la cuvântul latinesc cyprium (provenit de la insula Cipru).Cuprul este, totodată, un element indispensabil vieții. Se găsește în toate țesuturile organismului, dar cel mai mult cupru se găsește în ficat, iar cantități mai mici se găsesc în creier, inimă, rinichi și mușchi. Ca efecte benefice, cuprul ajută organismul să utilizeze fierul din sânge, reducând acțiunile radicalilor liberi asupra țesuturilor. Se crede că elementul cupru a fost al treilea descoperit, după aur și argint. Conductibilitatea calorică este asemănătoare cu a argintului și mult mai mare decât a altor metale uzuale. Multe minerale conțin cupru, ca de exemplu calcopirita, azuritul, malachitul; cuprul mai este prezent în crusta pământului într-o concentrație de 50 părți la un milion, constituind 0,01% din aceasta.

SAREA ROZ  de HIMALAYA  este considerata a fi cea mai pura sare, este extrasă prin metode tradiţionale şi îşi păstrează intacte proprietăţile naturale. Sarea de Himalaya se extrage din minele aflate intre Valea Indusului si Muntii Himalaya, in zona Pakistanului.  Are o vechime de 250 de milioane de ani si este una dintre cele mai eficiente in purificare, detoxificare si ionizare. Cristalele de sare de Himalaya contin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a functiona normal, iar proportia acestora este perfecta adaptata la nevoile metabolismului uman. Efectele curative, energizante, revigorante si de detoxifiere pe care o au in mod special cristalele de sare din Himalaya au fost dovedite cu multa vreme in urma. Sarea din Himalaya este pura, necontaminata si nepoluata, este complet lipsita de metale grele, elemente radioactive, aditivi sau chimicale. Această sare este recunoscuta pentru culoarea sa roz data de continutul de oxid de fier, precum și proprietățile sale terapeutice. Asigura un aport de  minerale esentiale, oligoelemente, sustine absorbtia  corespunzatoare a nutrientilor, elimină toxinele, echilibreaza pH-ul organismului, normalizează tensiunea arterială,crește circulația și conductivitatea. Structura cristalelor de Himalaya este tât de dinamică încât forţa vibraţională rămâne activă în corp mai mult de 24 de ore. Lămpile cu cristale de sare sunt cele mai naturale şi mai sănătoase surse artificiale de lumină. Substanţele speciale emanate sunt recomandate pentru tratarea unor afecţiuni alergice şi astmatice. Caldura sursei de lumina face ca sarea sa emita ioni negativi care neutralizeaza substantele poluante din atmosfera,reduc intr-o proportie considerabila radiatiile eliberate de aparatura electrocasnica.

PANDANTIVELE QUANTUM NU SUNT ORGONI !

energy

QUANTUM PANDANTIV

Specificații:

1). 316L din oțel inoxidabil

2). 4 bio elemente- ioni negativi, radiatii infraroșii, germaniu, neodymium magnet

3). 2000- 3000 ioni

Beneficii :

– reface, creste si stabilizeaza energia

– îmbunătățește circulația sângelui

– imbunătățește detoxifierea

– stimulează procesul imunitar și sistemul endocrin

– are capacitatea de a distruge virusurile și bacteriile

– amelioreaza alergiile și bolile respiratorii asociate

– reduce inflamația

– imbunatateste absorbtia celulara a nutrientilor

– potectie impotriva undelor electromagnetice (telefon mobil, calculator, etc)

– intirzie procesul de îmbătrânire

48114_10200738134724521_463703832_n

QUANTUM PANDANTIV- QUANTUM SCIENCE

SPECIFICATII

1.Turmalina,lava

2.Ioni negativi

Beneficii :

– reface, creste si  stabilizeaza energia

– reduce inflamațiiile

– ionii negativi sint elementul de bază pentru a menține o stare bună de sănătate.

– îmbunătățește circulația sângelui si metabolismul

– creste puterea de concentrare

– ajuta la detoxifiere

– stimulează procesul imunitar și sistemul endocrin

– are capacitatea de a distruge virusurile și bacteriile

– amelioreaza alergiile și bolile respiratorii asociate

– imbunatateste absorbtia celulara a nutrientilor

– protectie impotriva undelor electro- magnetice (telefon mobil, calculator, etc)

PANDANTIVUL ARE 2 FETE: 1 FATA CU SIMBOL „REIKI”,1 FATA CU SIMBOLUL „OM”.

Pandantivul este prevazut cu snur reglabil. Dimensiune pandantiv- 4,5cm

644753_10200738135404538_892771963_n

QUANTUM PANDANTIV

SPECIFICATII:

1).316L din oțel inoxidabil

2) 4 bio elemente- ioni negativi, radiatii infraroșii, germaniu,neodymium magnet

3) 2000 – 3000 ioni

Beneficii :

– reface, creste si  stabilizeaza energia

– îmbunătățește circulația sângelui

– imbunătățește detoxifierea

– stimulează procesul imunitar și sistemul endocrin

– are capacitatea de a distruge virusurile și bacteriile

– amelioreaza alergiile și bolile respiratorii asociate

– reduce inflamația

– imbunatateste absorbtia celulara a nutrientilor

– potectie impotriva undelor electromagnetice (telefon mobil, calculator, etc)

– intirzie procesul de îmbătrânire

1). Ioni negativi- consolidarea sistemului imunitar, creșterea productivității muncii și puterii de concentrare, reduce sensibilitatea la raceli si gripa, reduce durerile de cap, migrena, alergii, reduce severitatea de atacuri de astm,creșterea capacității pulmonare.

2). Magnet- reduce inflamatia si creste circulatia sangelui, respectiv. are aplicatii potential eficiente în ameliorarea durerii și inflamatiilor,precum și vindecarea ranilor.

3).Radiaţii infraroşii cu lungime de undă lungă-   terapie  cu ajutorul luminii în spectrul infraroșu pentru  tratarea unei probleme de sănătate.

4). Germaniu- activitatea antivirală, antioxidant puternic, proprietati analgezice, anticancer, îmbunătățește aprovizionarea tesuturilor cu oxigen poate proteja impotriva osteoporozei.

215409_10200719843587254_477777073_n

Reclame

8 comentarii

   • Pandantivul Quantum nu este un orgon, este realizat industrial,are la baza o tehnologie dezvoltata de japonezi.Pandantivul arata exact ca in imagine, caracteristicile sale sunt specificate pe site.Pandantivul are specificatii precise si destinat sa aiba efectele enumerate de producator.Pandantivul nu are specificatii care sa conditioneze efectele sale de ceva gen vibratie, rezonanata.

    Pentru a clarifica,un orgon este, un dispozitiv construit manual pentru ceva anume,el functioneaza fara sa aiba legatura cu vibratia dvs. Matricea de baza a unui orgon este simpla si nu este descoperita de mine, adaugarea de materiale gen- pietre semipretioase si la care se refera partea de rezonanta din text si care confuzeaza, nu trebuie idolatrizata si exagerata.
    Am facut aceste precizari esentiale pentru a clarifica ce este QUANTUM SCIENCE si ce sunt orgonii lui dr.Wilhelm Reich.
    Nici una din variante nu este incompatibila cu achizitia lor intr-un spatiu virtual,o metoda civilizata si eficienta in toata lumea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s