Calatoria samanica

Shaman

Calatoria samanica este arta de a folosi ritmul și intenția pentru  a intra intr- o stare modificata de constiinta, în scopul de a te conecta cu dimensiunea spirituală a realității.

„Aceasta se datorează faptului că samanismul este calea catre revelația directă. Nu este nevoie de nici o dogmă și nici o autoritate din afara. Practica șamanică vă oferă instrumentele necesare pentru a intra în lumea spiritului si a descoperi propria putere.”-  Sandra Ingerman

Experientele samanice de stari modificate de constiinta, facute intentionat sunt revelatoare si vindecatoare, pot aduce in experienta “a fi sine insusi si totul in acelasi timp”.

Felicitas  Goodman o spune simplu: „transa e sanatoasa”. Frecventa de scuturare a zuruitorii, de 210 scuturari pe minut, ajuta la depasirea unei bariere a sistemului nervos si la intrarea intr-o stare schimbata a constientei, una care permite o experienta de transa ce include viziuni.

Dr. Goodman a identificat mai multe conditii care garanteaza succesul in experienta de transa :

1. Stabilirea unui spatiu sacru – nu neaparat un lacas de cult, ci un loc al intentiei sacre a individului. Participantii trebuie sa intre in transa cu intentia sau asteptarea unei experiente sacre .

2. Un sunet repetitiv trebuie sa fie folosit, ca semnal audio pentru ca sistemul nervos sa se comute pe ” Realitatea Non-Ordinara ” . Folosirea tobei sau zuruitoarei este ideala pentru aceasta, iar Dr. Goodman confirma ca un ritm de 200-220 de batai pe minut este cel mai bun, lucru in concordanta cu alte surse shamanice, literatura de specialitate si folosirea sunetului de catre oamenii tribali.

3. O metoda pentru reducerea la tacere a dialogului interior a mintii este esentiala.  In cercetarile sale initiale in anumite biserici, Dr. Goodman a vazut ca preotii dadeau instructiuni auditoriului sa se concentreze asupra Duhului Sfant si sa lase lumea in urma, lucru care servea bine acestui scop. In experimentele sale, Dr.Goodman a folosit un exercitiu de meditatie simpla folosind respiratia, pentru ca, prin concentrarea asupra respiratiei, sa incetineasca si sa opreasca dialogul interior.
Ritualul are o mare putere in aceasta realitate, este un mod de a combina inima, mintea, spiritul si trupul intr-o singura actiune fizica si o singura intentie. Ritualul este un mod de a da putere si de a imbunatati starea de transa si e o poarta catre a avea, a traduce si a ghida in siguranta o stare modificata de constiinta catre o experienta spirituala.

Oamenii cauta experienta lumilor invizibile, vor sa zboare fara aripi, sa aiba revelatii din propria lor experienta si nu doar din credinta.  Felicitas D. Goodman- Transa extatica

„The cave you fear to enter holds the treasures that you seek.” ~Joseph Campbell

482619_417785954976003_884069402_n

Toata lumea are un animal spirit. Fie că este vorba  de visare, calatorie, meditație, există multe moduri de a gasi animalul tău spirit. Țineți minte că este posibil sa dezvoltati  relații cu mai multe animale de putere care vă vor ghida în timpul diferitelor etape ale vietii.

Când dezvoltati o relație semnificativă cu animalul de putere, vă pregătiți pentru a explora o lume în care te poți baza mai mult pe imaginație și intuiție, mai degrabă decât doar folosind abilitățile intelectuale și mintea rațională.
Există moduri diferite de a găsi animalul de putere:
– Călătoria samanica
– Meditatie
– Mersul în natură și observarea
– Apelarea animalului de putere

Animalele sunt omniprezente în viața noastră, fie că sunt animale de companie sau trăiesc în sălbăticie, dar de multe ori lipsește o înțelegere clară a naturii lor simbolice și ceea ce ar putea însemna. Când ne raportăm la animale spirit, ele ne pot oferi o perspectiva puternica.
Animalul de putere poate simboliza:
– Aspecte ale personalitatii
– Aptitudini sau trasaturi pe care le-am cultivat cu succes sau care nu au fost încă dezvoltate
– O situație sau emotii care au apărut recent
– Animalele spirit pot oferi, îndrumare, înțelegere intuitivă.

Când suntem in  legătură cu un ghid animal de putere, suntem încurajați să:
–    Sa ne descoperim, pentru a simți  punctele forte și slăbiciunile noastre, abilitățile pe care le-am dezvoltat și potențialul nostru.
–    Sa ne eliberam de obiceiurile noastre și să fim deschisi la transformare
–    Sa deschidem noi perspective în relația noastră cu natura și pământul ca un întreg
–    Sa simtim puterea  animalului de putere  și să fim inspirati de calitățile sale
–    Sa apelam la spiritul animalului de putere pentru a obține sprijin și îndrumare.

Conectarea cu animalul spirit aduce o nouă înțelegere despre noi înșine și relația noastră cu lumea noastră. Când ne cultivăm legătura noastră cu animalele și spiritul lor, se formeaza legaturi puternice cu aliați și ghizi care ne pot ajuta în procesul de învățare despre noi înșine, angajarea în viață mai complet și capacitatea de a face fata provocarilor.
Animalul Spirit transporta mesaje semnificative și lecții pentru cei care ascultă și știu cum să le decodeze. Animalul spirit are rolul sa vă ghideze și să aducă în atenția dumneavoastră ceva care trebuie să fie recunoscut, tratat cu abilitate sau care poate folosi sau dezvolta în continuare.

Animalul spirit poate oferi îndrumare pe:
–    Un aspect al vostru, care este deja puternic dezvoltat sau trebuie să fie explorat mai mult
–    O situație sau mediu în viața ta de zi cu zi, care are un impact emotional puternic
–    O direcție de viață de  luat in  considerare sau de reflectat  asupra ei.

Este important să ne amintim că un animal spirit nu poate fi ales. Aceasta te „alege” pe tine.

În cele mai multe cazuri, animalele spirit pot apărea în timpul meditațiilor, calatoriilor, vise de zi, vise de noapte sau alte stari modificate de constiinta.

Animalele spirit pot, de asemenea, intra în sfera ta de percepție în forma lor fizică. Tu le vei observa, din cauza unui comportament neobișnuit sau datorita mai multor întâlniri într-un interval de timp scurt.

Meditația oferă o modalitate eficientă de a te conecta la animalului spirit. Termenul  de „meditație” este un mod liber de a desemna mijloacele de relaxare, folosind imaginația activă, vizualizarea și „călătoria interiora”. Exprimati-va intentia pentru această călătorie interioară, pentru a vă conecta cu unul sau mai multe animale spirit.

Animale în vise sunt manifestări comune de imagini inconștiente , dar, de asemenea, orientări. Dacă animalul apare în visul tău este unul dintre animalele de putere sau un animal spirit care te-a călăuzit în trecut, acorda o atenție deosebită mesajului  oferit .

Animalele în vise, dacă acestea sunt animale spirit sau nu, reprezintă de obicei :

–  sentimente care nu au fost pe deplin recunoscute încă de către visător
–  aspect al personalității sau sentimente considerate greu de controlat ;
– instincte de baza sau emoții ;
–  un eveniment sau influența unei persoane în viața visătorului
– orientare intuitiva folosind forma unui animal de putere

Chestionar animal spirit

Iată câteva direcții posibile pentru a găsi animalul de putere și ce fel de legătură ai cu el sau ce mesaj  transmite. Următoarele întrebări se aplică la orice animal.

Ce părere ai despre animalul spirit  și prezența lui ?
Dacă v-ați întâlnit animalul dvs. spirit în persoană , cum te-ai simți atunci ? Du-te înapoi la încărcătura emoțională a momentului : Te-ai speriat ? Te-ai simți amenințat ? Ai fost fericit pentru a vedea animalul tău spirit ?
Există legături între animalul spirit și situații sau evenimente din viata ta ?

Există legătură între ce simți despre animalul dvs. spirit și sentimentele pe care le ai în alte domenii din viata ta ? Observați dacă noi emotii sau asociații apar, așa cum ar fi fost din constiinta voastra pana acum.

Animalul spirit ar putea reprezenta sentimentele tale,dar, de asemenea, o persoană,un eveniment sau o situație din viața ta din trecut sau prezent.

Ce calități asociezi personal cu animalul tău spirit ?
Uită-te la caracteristicile, trăsăturile, calitățile imaginare sau simbolurile pe care le dai de obicei animalului spirit.
Acesta este un bun punct de plecare pentru crearea și dezvoltarea unei  legături mai puternice cu animalul de putere.

Animalul Spirit oferă, adesea, jocuri de cuvinte sau un joc de cuvinte pentru a dezvălui un mesaj mai profund . Fii sensibil la acest tip de asociere, atunci când încerci să găsesti  sensul pentru un animal putere .

„Shamans believe that our waking reality is very similar to the world we experience during our sleeping dreams. This does not mean that the world is not real, that those are not real birds singing outside your window or real children playing at your feet or real neighbors bickering next door. The world is real, but our perception of that world is flawed. Our mind only ruffles the surface of the reality it observes, and thus perceives only its own distorted reflection. Is therefore obscures the truth of a greater Reality”. From the book Power Up your Brain  The Neuroscience of Enlightenment  By Alberto Villoldo PhD & David Perlmutter M.D.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s