Reiki Usui

cargarLugar

Reiki este ”energia universala a vietii”. REI – inţelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, omnipotent, stralucitor, universal, clar etc. KI – energia vitala, forţa universala, forţa generatoare a cerului şi pamantului (Chi- In chineza, prana-  in sanscrita, lumina- in creştinism ,etc.) Sistemul Usui Reiki este practica japoneza de vindecare prin” punerea miinilor”. Reiki-  “energia universala a vietii”, este canalizată prin mâinile practicanților pentru auto-tratament sau pentru tratamentul altora. Rezultatul primirii Reiki este sănătate îmbunătățită și bunăstarea  fizica, mentala, emoționala și spirituala. Ființele umane sunt sisteme de energie. Dacă acceptăm această premisă, atunci energia vieții este elementul esențial și cel mai de bază al sistemului energetic uman. Noi suferim când nu avem suficienta energie pentru a efectua funcțiile noastre de viata sau atunci când, în calitate de sisteme de energie, apare un dezachilibru. Efectul primirii unui tratament Reiki este cresterea energiei vieții si restabilirea echilibrului. În această stare de echilibru și energie reînnoită putem vindeca. Sistemul Usui Reiki este în primul rând o practica de vindecare cu accent pe auto-tratament. Practica de zi cu zi este ideala. Practica echilibrează și întărește funcțiile și sănătatea corpului fizic, îmbunătățește relaxarea și conștiința de sine, liniștește și hrănește spiritul. Aplicarea Reiki este practic și util. Acesta accelereaza si intareste orice proces de vindecare in plan fizic, mental, emotional. Reiki poate fi folosit în orice moment și în orice situație în care putem pune mâna pe noi înșine sau pe altcineva.

7

Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926), preot budist, doctor in Istoria Religiilor, la inceputul secolului XX. Sistemul Reiki a fost revelat dupa o lunga perioada de cercetari si calatorii in toata lumea pentru a afla metoda de vindecare a lui Buddha si Iisus. El a readus aceasta practica, printr-o revelatie avuta  in anul 1922, an in care acesta a urcat pe muntele  Kurama si a tinut post negru, meditatie timp de 21 de zile. In ziua 21  primeste aceasta energie pe care o numeste REIKI. Transmite mai departe Reiki lui Chujiro Hayashi, care transmite mai departe doamnei Hawayo Takata. Aceasta aduce Reiki-ul in America unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel ca la ora actuala pe langa diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne. Toate functioneaza, exista insa diferente de simboluri si vibratii la care acestea se conecteaza, diferente la ritualul de initiere (acordaj). Reiki este o metodă de tratament practicată peste tot în lume.

Simbolurile Reiki sunt  implementate in structurile celui ce primeste initierile Reiki, inca de la primul grad. O data cu acordajul de  Gradul II, practicantii Reiki sunt initiati in folosirea simbolurilor Reiki. Insa activarea lor este in functie de nivelul de deschidere interioara a fiecaruia si de frecventa cu care practica Reiki, prin autotratament sau tratament pe plante, animale sau alte persoane. Simbolurile Reiki  sunt  chei care deschid porti  catre anumite dimensiuni. Simbolurile concentreaza energia pentru a pute fi folosita in diferite scopuri si fiecrare are propria lui vibratie si actiune. Cand activam un simbol, acolo vin ghizi de Lumina din dimensiunea pe care respectivul simbol a deschis-o. Sunt mai multe cai de activare a simbolurilor, dar toate au ca prim fundament intentia. Simbolurile se activeaza prin desenarea cu degetul, prin pronuntarea numelui de trei ori, prin suflarea simbolului sau vizualizarea mentala.

CKRSimbolul  Puterii – CHO KU REI

Toata puterea Universului aici! Acum!

Se foloseste pentru:

– Energizare

– Deschide accesul la energie

– Concentreaza energia acolo unde este activat

– Protectie energetica si spirituala

Utilizari:

curatarea chakrelor, prin desenarea sa pe fiecare chakra. Pentru proiectiile din spate ale chakrelor se deseneaza in fata noastra imaginandu-ne ca avem spatele nostru in fata. La final, printr-un gest ferm al mainilor, “trimitem” simbolurile activate, in spate.

protectia personala- se deseneaza un CHK mare in fata si in spate, cate un CHK pe fiecare umar. – curatarea incaperilor- se deseneaza pe fiecare perete, pe tavan si pe podea.

– pe mancare, lichide- se activeaza CHK deasupra mancarii si a bauturii sau, se activeaza in palme si tinem mai apoi palmele deasupra mancarii si bautura intre palme.

SHK_thumb
Sei He Ki
Umanitatea si divinitatea se intalnesc pentru a forma un intreg!
-Simbolul armoniei
-Vindecare mentala si emotionala
-Lucrul cu subconstientul
Utilizari:
echilibrarea celor doua emisfere cerebrale- se activeza deasupra capului  “in oglinda” cu ambele maini.
vindecarea traumelor emotionale
curatarea incaperilor – impreuna cu CHK se activeaza pe fiecare perete, pe tavan si pe podea.
autotratament- se activeaza in palme prin desenare, rostirea numelui de trei ori si baterea din palme de trei ori. Se deseneaza pe fiecare chakra. Deasupra capului se deseneaza “in oglinda” cu ambele maini.
tratament- cand se face terapie pe alte persoane se foloseste obligatoriu cu CHK si SHK  ajuta la armonizarea cu persoana careia ii facem terapie. Armonizarea presupune nu numai ca ridicam vibratia celuilalt, ci si ca “preluam” energiile de vibratie joasa. Cu ajutorul lui CHK ne “protejam”, reusind sa eliminam eventualele resturi energetice.
hszsn
Hen-Sha-Ze-Sho-Nen
Divinitatea din mine saluta Divinitatea din tine!
Nu exista trecut,prezent,viitor!
Simbolul de Distanta

Acest este simbolul care permite transmiterea de Lumina  la distanta, in trecut, prezent si viitor. Practicantul care are acces la acest simbol, poate face tratamente, energizari, curatari, la distanta. Nu se foloseste niciodata singur, pentru ca cea mai importanta actiune a lui este aceea  de a permite trimiterea Luminii la distanta, facilitind transferul de energie de la emitator catre receptor.

Este utilizat in special atunci cand vrem sa facem terapie unei persoane aflate la distanta de noi.

Se poate trimite Lumina in trecut, pentru a vindeca ceva din trecut, pentru a schimba perceptia, urmarile acelui eveniment in prezent si viitor. „A vindeca” ceva din trecutul nostru inseamna, a anihila energii, informatii si forme gand malefice create intr-o anumita situatie trumatizanta. Aceasta faciliteaza intelegerea lectiei, mai precis de ce s-a creat situatia respectiva si asimilarea ei constienta.

Se poate transmite Lumina in viitor, pentru evenimente viitoare din viata noastra: examen, casatorie, nasterea unui copil,etc.

Proiecte Reiki

Proiectul se scrie pe o coala de hartie, corect formulat. Pe spatele biletului punem toate simbolurile pe care le cunoastem, se impatureste coala de hartie, activam palmele si simbolurile si  dam Lumina zilnic 10-15min.

Important de retinut este ca proiectul trebuie exprimat la timpul prezent si  este necesar sa contina formula :pentru Binele Suprem al celor implicati, totul cu Voia lui Dumnezeu, in acord cu legile Divine”

Putem trimite Lumina  Ingerilor pazitori si ghizilor nostri. Si ei au nevoie de Lumina  pentru a ne ajuta sa ne implinim misiunile.

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s